Tule meille TET-harjoitteluun

Voit suorittaa TET-jakson Helsingin yliopiston tiedekasvatuksen parissa LUMA Science Helsinki -tutkimusryhmässä sekä yleisemmin matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa. Tällä sivulla on kerrottu tarkempia lisätietoja TET-jakson käytännöistä ja hakemisesta.

TET-jakson aikana voit päästä esimerksiksi avustamaan tutkijoitamme työssään, ohjaajiamme opintokäynneillä LUMA-tiedeluokissamme ja tutustumaan opettajankoulutukseen.

Lisätietoja saat osoitteesta tiedekasvatus@helsinki.fi.

Olemme saaneet syksyllä 2021 poikkeukellisen paljon TET-jaksohakemuksia. Kiitos kaikille hyvistä hakemuksista ja mielenkiinnosta luonnontieteitä ja matematiikkaa kohtaan!

Tällä hetkellä emme ota vastaan uusia hakemuksia. Avaamme haun uudelleen (verkkolomake), mikäli voimme ottaa lisää TET-jakson suorittajia loppuvuodelle.

Helsingin yliopiston tiedekasvatus tarjoaa monipuolista ja monitieteistä toimintaa lapsille, nuorille, kouluille, päiväkodeille, opettajille ja perheille. Päätehtävämme on innostaa eri tieteiden opiskelun ja harrastamisen pariin sekä kehittää ja tutkia innostavia monialaisia uusia pedagogisia ratkaisuja. Koulutamme niin tulevia kuin nykyisiäkin opettajia uusien pedagogisten mallien hyödyntämiseen kaikenlaisessa opetuksessa ja monipuolisessa yhteistyössä lukuisten kansallisten ja kansainvälisten tahojen kanssa.

TET-jakson työnkuvaan voi kuulua esimerkiksi:

 • Oppimismateriaalien oikolukua, testausta ja hakemista.
 • Videoiden tekstitystä.
 • Tutkimusaineiston käsittely - esimerkiksi kirjaamalla tutkimuslomakkeilla kerättyä tietoa tietokoneelle.
 • Opetusmateriaalien inventaario - esimerkiksi kirjojen, pelien ja muiden oppimismateriaalien lajittelu ja huolto.
 • Opetuksen seuraaminen - mahdollisuus päästä seuraamaan yliopiston luentoja ja keskustelemaan opiskelijoiden kanssa.
 • Avustamista opettajankoulutuksen tehtävissä.

Räätälöimme jokaisen TET-jakson ohjelman ja lukujärjestyksen ennen TET-jaksoa. TET-jakson alussa saat perehdytyksen työtehtäviisi.

Oppilaalle tarjottava ateria on opetuksen järjestäjän vastuulla.

Tämä tarkoittaa sitä, että emme tarjoa TET-harjoittelijalle maksutonta lounasta. Ruokatauolla (60 min) suosittelemme esimerkiksi, että...

 • TET-harjoittelija syö lounaan omalla koulullaan.
 • TET-harjoittelija syö lounaan muussa lähialueen koulussa sopimuksen mukaan (esimerkiksi toisessa Helsingin kaupungin oppilaitoksessa).
 • TET-harjoittelijalle järjestään lounaseväät oman koulun keittiöstä.
 • koulu tarjoaa TET-harjoittelijan lounaan esimerkiksi kuittia vastaan tai jakamalla lounasseteleitä.
 • vanhemmat/TET-harjoittelija itse maksaa vapaa-valintaisen lounaan tai eväät.

Helsingin yliopiston Unicafe-ravintoloissa TET-harjoittelija saa lounaansa henkilökuntahintaan. Kampuksien läheisyydestä löytyy ruokakauppoja ja kahviloita, joista on myös mahdollista ostaa lounasta.