Tiedekerhot

hyluma-eteenpain

Kerhoilla innostetaan lapsia tieteiden pariin sekä tarjotaan positiivisia tunne-elämyksiä.

Järjestämme kerhoja sekä tieteenalakohtaisesti että ilmiölähtöisesti, tieteenalojen rajoja ylittäen.

Tarjoamme kerhoja myös virtuaalisesti. Virtuaalikerhot mahdollistavat ainutlaatuisella tavalla pitkäjänteisen tieteiden harrastamisen myös niille lapsille, jotka eivät pääse osallistumaan perinteisiin kerhoihin esimerkiksi maantieteellisen sijainnin, vanhempien aikataulujen tai kerhopaikkojen nopean täyttymisen vuoksi. Virtuaalisiin kerhoihimme voi osallistua kotona tai vaikka koulun iltapäiväkerhossa.

Kerhojen ohjaajina toimii tehtävään koulutuksen saaneita tai ohjaajakoulutuksessa olevia yliopiston (opettajaksi) opiskelijoita.

Tiedekerhojen tietosuojailmoitus.

Useimmat kerhoista järjestetään arkipäivänä kerran viikossa iltapäivisin/alkuiltaisin. Tyypillisesti kerhojakso kestää 5...10 viikkoa kerhosta riippuen.

Virtuaaliset kerhot toteutetaan tyypillisesti tietyn ajanjakson puitteissa eli ne eivät ole aktiivisia koko ajan. Kerhoaineistoihin voi silti tutustua itsenäisesti kerhoajan ulkopuolella.

3–7-vuotiaille

7–15-vuotiaille

16–19-vuotiaille

Yliopiston kampuksilla järjestettävissä kerhoissa on osallistumismaksu. Maksulla katetaan kerhon järjestämisestä aiheutuvat henkilöstö-, tila- ja materiaalikulut.

Keskus järjestää kerhoja myös Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan alueella päiväkotien tai koulujen tiloissa. Näissä kerhoissa ei ole osallistumismaksua, mutta kerhoihin voivat osallistua vain kyseisen päiväkodin/koulun oppilaat.

Lisäksi keskus järjestää yhteistyössä pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastojen kanssa maksuttomia Pulmaario-pajoja, joissa aiheina ovat matematiikka ja ohjelmointi.

Virtuaalikerhoihin osallistuminen on maksutonta ja sujuu helposti verkkoselaimella.

Mikäli olet kiinnostunut kerhon järjestämisestä omalla koulullasi, ota yhteyttä. Välitämme tiedot opiskelijaohjaajillemme.