Valoa yössä – näkökulmia Helsingin yöhön

Kaupunkitutkimusinstituutti Urbaria järjestää yhdessä Helsingin kaupungin kanssa webinaarin Helsingin yöelämästä perjantaina 16.4. klo 14-16. Tilaisuus alkaa suomenkielisellä paneelikeskustelulla, minkä jälkeen vuorossa on kansainvälisten puhujavieraiden esitykset aiheesta. Tilaisuus on avoin kaikille aihepiiristä kiinnostuneille, tervetuloa!

Maaliskuussa 2020 Helsingin kaupungilla aloitti työnsä ensimmäinen yöluotsi. Jo sitä ennen oli tunnistettu kaupungin yön piilevä potentiaali. Yöluotsin aloittaessa työnsä kuvaan astui myös koronapandemia. Poikkeusoloista huolimatta työtä kaupungin yön kehittämiseksi ja edistämiseksi on tehty. Helsingin yön kehittämisen ensimmäinen vaihe on tulossa päätökseen ja on aika suunnata katse vuorokauden vähemmälle huomiolle jääneeseen puoliskoon, yöhön, sekä sen näkymiin.

Aiheesta järjestetään Valoa yössä –näkökulmia Helsingin yöhön -webinaari perjantaina 16.4. klo 14-16 Helsinki-kanavalla, johon kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan. Tilaisuudessa yötä tarkastellaan eri näkökulmista pureutumalla yön ensimmäisen kehitysvaiheen prosessiin ja sen toimenpiteisiin sekä lähestymällä teemaa kaupunkitutkimuksellisesta näkökulmasta. Aihetta syventävät ajatuksia herättelevä paneelikeskustelu sekä kansainväliset puhujavieraat.

Paneelissa aihetta ruotimassa mukana ovat Post Bar -klubin promoottori ja tapahtumajärjestäjä Joni Lindroos, Helsingin keskustavisiota laatinut arkkitehti Kerttu Kurki-Issakainen sekä kaupungin päihdepalveluiden ja Symppis-toiminnan asiantuntija Elli Peltola. Puhujavieraana tutkijat Manuel Garcia-Ruiz ja Jordi Nofre lähestyvät teemaa yöelämän uudelleenkäynnistämisen näkökulmasta pandemian aikana sekä sen jälkeen ja yöllisessä tutkimuksessa uraa uurtanut Andreina Seijas johdattelee puheenvuorossaan yöllisen hallinnon kansainvälisiin näkökulmiin.

Sinulla on mahdollisuus osallistua webinaariin kommentoimalla ja esittämällä kysymyksiä viestiseinän kautta. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Helsingin kaupungin ja Helsingin yliopiston kaupunkitutkimusinstituutti Urbarian kanssa. Tilaisuuden juontavat Helsingin kaupungin yöluotsi Salla Vallius ja Helsingin yliopiston kaupunkitutkimuksen dosentti Giacomo Bottà. Kansainvälisten vieraiden esitykset ovat englanninkielisiä. Englanninkielinen osuus alkaa noin klo 15:10.

Löydät linkin Helsinki-kanavalle täältä.