Selvitys henkilötietojen käsittelystä

Helsingin yliopisto haluaa kerätä yliopistoyhteisöltä ideoita ja palautetta avoimilla kyselyillä liittyen sekä arvoihin että tärkeisiin asioihin, jotka vaikuttavat yliopiston tulevaisuuteen. Toteutamme ideoiden ja palautteiden keräämisen Viima-innovointityökalulla.

Käsittelemme yliopistoyhteisön henkilötietoja seuraavasti:

  • Käytämme palvelussa yliopiston sähköpostiosoitetta, mahdollista yksikkötietoasi ja nimeäsi.
  • Yliopistoyhteisön jäsenet antavat ideat, kommentit ja ehdotukset omalla nimellään.
  • Sähköpostiosoitetta käytämme käyttäjän yksilöintiin palvelussa suhteessa toisiin käyttäjiin ja tiedottamiseen. Voimme joutua käsittelemään henkilötietojasi myös palveluun liittyvien teknisten syiden takia, esim. vikatilanteiden selvittämisen yhteydessä.
  • Sähköpostiosoitteen avulla selvitämme perusrekistereistä, oletko henkilökuntaa tai opiskelija ja mikä on todennäköisesti kotikampuksesi. Näillä taustatiedoilla ryhmittelemme annettuja vastauksia. Ryhmittelyn tekee Helsingin yliopiston työntekijä, eikä se tapahdu Viimassa.
  • Yliopiston strategia liittyy olennaisesti Helsingin yliopiston yliopistolaissa säädettyihin tehtäviin. Tämän takia meillä on oikeus käsitellä henkilötietoja, kun kehitämme strategiaa.
  • Nimen ja sähköpostiosoitteen järjestelmä saa, kun kirjaudut sisään. Kampus- ja roolitieto saadaan sähköpostiosoitteen perusteella perusrekistereistämme.

Helsingin yliopiston tietosuojavastaava on lakimies Lotta Yli-Sulkava.  Häneen saat yhteyden osoitteesta tietosuoja@helsinki.fi