Opiskelijaksi

Tiedekunnasta valmistuu lääkealan asiantuntijoita, jotka voivat työskennellä monissa mielenkiintoisissa tehtävissä lääkkeen kehityksestä lääkealan viranomaistehtäviin ja potilaslähtöiseen apteekki- ja sairaalatyöhön.

Farmasian tiedekunnassa voit suorittaa perustutkintoina farmaseutin alemman korkeakoulututkinnon ja proviisorin ylemmän korkeakoulututkinnon. Tiedekunta kouluttaa myösruotsinkielisiä proviisoreita. Näiden terveydenhuollon laillistetun ammattihenkilön pätevyyden tuottavien tutkintojen lisäksi tiedekunnassa voi suorittaa filosofian maisterin tutkinnon tutkimus- ja tuotekehitystyöhön keskittyvässä kansainvälisessä maisteriohjelmassa (master’s programme in pharmaceutical research, development and safety). Farmasian erikoistumiskoulutusta järjestetään apteekki- ja sairaalafarmasian sekä teollisuusfarmasian erikoistumiskoulutuksina.  Jatkotutkintoina ovat farmasian tohtorin tutkinnot. Lisäksi tiedekunnassa voi suorittaa filosofian tohtorin jatkotutkinnon. 

Farmasian tutkintojen tavoitteina on kouluttaa farmaseuttisia asiantuntijoita terveydenhuollon kaikkien osa-alueiden farmaseuttisiin tehtäviin sekä antaa valmiudet ammattitaidon ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Kaikissa valintaan liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä Helsingin yliopiston hakijapalveluihin.