Livsmedelsvetenskaper | Kandidatprogram

Multidisciplinär problemlösning

Skulle du vilja kunna kombinera kemi-, teknik- och biologistudier för att lösa framtida globala livsmedelsproduktionsproblem?

Arbetet i livsmedelsbranschen har en direkt inverkan på matens kvalitet, säkerhet och tillgänglighet. Att arbeta på fältet är stabilt och fullt av möjligheter, eftersom behovet av mat och dess utveckling kommer inte att ta slut i framtiden.

Under dina studier får du lära dig om det praktiska i livsmedelsproduktion från tekniska, mikrobiologiska och säkerhetsperspektiv. Du lär dig att bedöma matens kvalitet sensoriskt och kemiskt samt att förstå näringens betydelse för människors välbefinnande.

Examen ger möjlighet till magisterstudier i livsmedelsvetenskap, mikrobiologi, livsmedelsekonomi, kemi och näringslära.

Info box
Omfattning och planerad längd 180 studiepoäng, 3 år
Examensnivå Kandidat
Språk Finska
Ansökningstid Börjar: 11.03.2025 08.00 Slutar: 25.03.2025 15.00
Sök till pro­gram­met

Ansökan till utbildningsprogrammet görs via Studieinfo.fi. Ansökningsblanketten är öppen endast under ansökningstiden.

Beställ en presentation av Helsingfors universitet för ditt gymnasium

Vill du höra mer om hur det är att studera vid Helsingfors universitet direkt från våra studerande? Beställ en presentation så får du en skräddarsydd presentation av Helsingfors universitet och 1-2 av våra utbildningsprogram.