Tidsbeställning

Alla husdjur är välkomna till Universitetets djursjukhus. Djursjukhuset är öppet dygnet runt, året om.

Vi är Finlands enda djursjukhus för alla djurarter och en spetsenhet för veterinärmedicinsk vård. Du kan boka en tid från var som helst i Finland. Smådjurssjukhuset och Hästsjukhuset har verksamhet i Vik i Helsingfors medan kliniken i Saaris ligger i Mäntsälä.

 Tidsbeställning

tfn 02941 57201
Via tidsbeställningen kan man få mottagningstider som infaller vardagar kl. 8–16. Patienter som kommer för fortsatta undersökningar ska gärna ha en remiss från sin egen veterinär.

Annullering av mottagningstid

Mottagningstider till Smådjurssjukhuset (Vik) kan annulleras med en elektronisk blankett (på finska). Observera att annulleringen ska göras senast ett dygn före den bokade tiden. Akuta avbokningar ska alltid ringas in till vår tidsbeställning (02941 57201) under telefontiden.

För ett uteblivet besök som inte annullerats fakturerar vi dubbel kontorsavgift eller hälften av avgiften för det planerade ingreppet.

Smådjurssjukhusets jour

tfn 0600 97411

Smådjurssjukhuset har en jour som ger första hjälpen i akuta fall utanför kontorstid enligt följande:

• vardagar utanför kontorstid kl. 16.00 – 08.00

• veckoslut fre 16.00 – mån 08.00

• helger

Joursamtalens prislista

samtalet kostar 2,03 eur/min.+lna, det är avgiftsbelagt att köa

Jouren omfattar Helsingfors, Esbo, Grankulla och Kyrkslätt. Patienter på jourens områden kan komma in direkt till jouren. Vårdavgifterna är högre under jourtid.

Patienter från andra orter i Finland tas emot till jouren med remiss. Den remitterande veterinären ska alltid komma överens med djursjukhusets jourhavande veterinär om att skicka en patient till jouren.

Under jourtid finns det mindre personal vid Universitetets djursjukhus, så det kan ta längre tid att få vård. Under jourtid vårdas patienterna enligt hur brådskande deras situation är, så att de som är allvarligt sjuka behandlas först.

Hästsjukhusets telefontjänst är öppen mån–fre kl. 8–16 tfn 02941 57350.

Det går att boka tid till polikliniken med eller utan remiss av patientens egen veterinär. Hästsjukhuset har en jour som ger första hjälpen i akuta fall utanför kontorstid.

Hästsjukhusets jour

tfn 0600 97412

Hästsjukhuset har en jour som ger första hjälpen i akuta fall året runt.

• vardagar utanför kontorstid kl. 16–8

• veckoslut fre kl. 16–mån kl. 8

• söckenhelger
 

Samtalet kostar 1,53 eur/min.+lna kl. 8–22, 3,56 eur/min.+lna kl. 22–8.

Tidsbeställning
Produktionsdjurssjukhusets telefontjänst (tidsbokning) är öppen vardagar kl. 8–9 på numret: 02941 40700

Jour
Den jourhavande veterinären kontaktas på numret: 0600 97413

Vid jouren ges första hjälpen i akuta fall och i första hand till djur som kommer från jourens område.

Produktionssjukhusets jour ansvarar för akuta fall under kvällar, nätter och veckoslut i Mäntsälä och på sjukvårdsdistriktets (Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymä) område i Orimattila, Mörskom, Artsjö och Buckila. Vardagar börjar jourtiden kl. 16.15 och slutar följande morgon kl. 8. På veckosluten börjar jourtiden fredagar kl. 16.15 och slutar på måndag morgon. Efter mottagningstiden på morgonen (kl. 9) styrs samtalen till jouren.

På sjukvårdsdistriktets (Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymä) område finns en separat smådjursjour på veckosluten i Lahtis fredagar kl. 16–20 och lördag–söndag kl. 16–20. Tfn 0600 392 121
 

Joursamtalens prislista:
kl. 08–22 1,53 eur/min.+lna
kl. 22–08 3,56 eur/min.+lna

Under jourtid kan veterinären inte alltid svara i telefonen genast, utan samtalen styrs till telefonsvararen. På svararen finns ett meddelande med anvisningar till den som ringer. Det är viktigt att du lämnar ditt namn och telefonnummer på svararen om du behöver akut hjälp.

Under jourtid vårdas patienterna enligt hur brådskande deras situation är, och mottagningstider kan inte bokas t.ex. till smådjur. Vårdavgifterna för hembesök till produktionsgårdar är högre under jourtid.