Maa­il­man­kaik­keus ja kirjasto
Luennossa Eva kertoo urapolustaan. Ensin hän valitsi fysiikan, koska se kuulosti kuulovammaiselle sopivalta alalta, jossa tiedon voisi omaksua kirjoista. Kun gradu tunnetuimman suomalaisen fyysikon Gunnar Nordströmin elämäntyöstä oli valmis, jatko-opinnot piti rahoittaa tähtitieteen kirjastonhoitajana. Sivupoluksi ajateltu tie vei heti mukanaan.

Tähtitieteen historialliset aineistot tulivat työn kautta tutuiksi. Vuonna 2010 tähtitiede ja Eva muuttivat Kumpulaan, ja Observatorion laajat kokoelmat oli sijoitettava uudestaan. Helsingin yliopiston kirjastossa tieteenalatyön rinnalle työsaraksi nousi bibliometriikka. Yliopiston tutkimuksen arviointien yhteydessä ja monissa muissa julkaisutarkasteluissa on kertynyt arvokasta kokemusta metriikan vastuullisesta ja ammattitaitoisesta soveltamisesta.

Varsinaisen työn ohessa valmistui Nainen ja maailmankaikkeus, kirja luonnontieteilijänaisista. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyön yliopistolla ottamat edistysaskeleet ilahduttavat siinä pitkään mukana ollutta toimijaa. Isaksson on kirjoittanut myös kokonaisesityksen tutkijoiden rauhanliikkeiden historiasta ja nykypäivästä (Rauhan laboratoriot, 1985).