Tilaisuus on suunniteltu mahdollisimman laajaa yleisöä kiinnostavaksi. Seminaarin luennoitsijavieras on professori Alastair Hay Leedsin yliopistosta. Hän on tunnettu kemisti, joka on erikoistunut toksikologiaan ja erityisesti kemiallisiin aseisiin liittyvään tieteelliseen ja eettiseen problematiikkaan. Ks esimerkiksi: http://physiciansforhumanrights.org/about/experts/alastair-hay.html

Professori Hay sai OPCW-The Hague palkinnon (https://awards.opcw.org/) vuonna 2015. Vuotta aiemmin saman palkinnon sai ensimmäisenä suomalainen VERIFIN yhdessä australialaisen Dr. Robert Mathewsin kanssa.
Professori Hayn luennon jälkeen suomalaiset tutkijat esittelevät lyhyesti VERIFINissä tehtävää tutkimusta. Aiheiden kirjo on laaja: Itämereen upotetuista kemiallisista aseista levien myrkyllisten yhdisteiden analytiikkaan.

Seminaarin alussa ja lopussa näytetään lyhyitä elokuvia, jotka on tuottanut OPCWn FIRES-projekti. Toivomme esitysten herättävän runsaasti keskustelua; professori Hay on lupautunut johtamaan keskustelua.

Andra videor i serien