Vanliga frågor

På den här sidan har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna folk har. Om det finns något mer du funderar över ska du inte tveka att kontakta oss!

Vem får komma till Tankehörnan?

Tankehörnans dörrar och evenemang är öppna för precis alla. Kom gärna, och låt mormor hänga på också! Läs mer här om verksamhetsidén bakom Tankehörnan.

Är Tankehörnan tillgänglig?

Ja, det är den. Den tillgängliga ingången finns i hörnet av Fabiansgatan och Universitetsgatan. Det finns inga trösklar i Tankehörnan, och det finns en hiss mellan våningsplanen. Tillgängliga toaletter finns intill de andra toaletterna på våningarna K1 och 2. I Stage finns det en hörslinga.

Har Tankehörnan internet?

Tankehörnans kunder ges tillgång till den trådlösa uppkopplingen HelsinkiUni Guest, vars lösenord kan hittas runt om i huset. Dessutom fungerar eduroam i Tankehörnan.

Vilka lokaler kan bokas?

Tankehörnans lokaler och läsplatser är till för alla och fungerar i regel enligt principen först till kvarn. Vi reserverar inte enskilda bord eller krypinen på gatuplanet. För alla öppna evenemang som är förenliga med Tankehörnans riktlinjer för evenemang kan man boka Stage, Fönster och Think Lounge. Du kan boka evenemangslokalerna med blanketterna på vår webbplats. Läs mer om Tankehörnans lokaler och evenemangstjänster. Se också Tankehörnans prislista och kartan över våningsplanen.

Varför finns det inga tysta rum i Tankehörnan?

Tankehörnan erbjuder plats för arbete i grupp, samskapande, avslappnad samvaro och stans intressantaste evenemang. Tillsammans erbjuder Tankehörnan och Helsingfors universitets huvudbibliotek i Kajsahuset i grannkvarteret alla de lokaler du kan behöva för ditt arbete. I biblioteket i Kajsahuset finns det tysta arbetsrum medan man i Tankehörnan kan jobba fritt utan att behöva tassa på tå.
 
Kan man äta medhavd mat i Tankehörnan?
 
Tiedekulma Cafe erbjuder frukost, lunch, specialkaffe, smoothies och mycket annat gott. Till skillnad från vanliga kaféer är du välkommen till Tankehörnan också utan köptvång. De öppna våningsplanen i Tankehörnan ingår i serveringsområdet, där egen matsäck inte tillåts.
 
Får man ta djur med sig till Tankehörnan?
 
Ledar- och servicehundar är välkomna i Tankehörnan. Även om vi tycker väldigt mycket om djur, får man tyvärr inte ta med sig sällskapsdjur eller andra djur till Tankehörnan, eftersom det skulle utestänga allergiker från lokalerna.
 
Får man flytta på möblerna?

Tankehörnan lever genom verksamheten. Du kan gärna flytta på stolar, bänkar, höga och låga bord eller soffor. De flesta av möblerna har hjul som gör det enkelt och tryggt att flytta på dem. Kom ihåg att enbart flytta på de stora, svarta bockborden tillsammans med Tankehörnans värdar, eftersom bordens elledningar lätt kan gå sönder. Kom ihåg att ställa tillbaka möblerna på sina platser när du går. Om du behöver hjälp med att flytta på möbler, fråga Tankehörnans värdar!
 
Får man lämna egna broschyrer eller reklam i Tankehörnan?

Evenemangsaffischer kan sättas upp på väggen till höger i vestibulerna på Universitetsgatan och Fabiansgatan. Observera att Tankehörnan förbehåller sig rätten att modifiera innehållet på väggarna. Tyvärr kan inte andra broschyrer och flygblad än Helsingfors universitets delas ut eller lämnas i Tankehörnan.

Var kan jag fråga om hittegods?

Om du glömt något i Tankehörnan, kan du fråga värdarna om hittegods i kunddisken eller per telefon. Du kan också kontakta oss per e-post på thinkcorner@helsinki.fi. Vi sparar hittegods en månad. Därefter skickas värdeföremål till Finlands Hittegodsservice och resten skänks bort.  
 
Varför finns det unisextoaletter i Tankehörnan?

Tankehörnan vill främja jämlikhet och jämställdhet. Tankehörnan är också en stor evenemangslokal där det ibland ordnas evenemang med hundratals deltagare. Vi vet alla hur köerna till damtoaletter ser ut vid stora evenemang. Därför får alla utnyttja alla toaletter i Tankehörnan. Om du känner dig obekväm med att använda unisextoaletter, finns det också en tillgänglig toalett intill de andra toaletterna. När den är ledig kan vem som helst använda den.

Och var finns de här toaletterna?

Toaletterna ligger på våningarna K1 och 2. Se kartan över våningsplanen för exaktare information.

Får man sova i Tankehörnan?

I Tankehörnan finns det många trevliga soffor, men även om arbetet och studierna emellanåt kan göra en dåsig, är sofforna inte tänkta att sovas i.

Var ligger Unisport?

Unisport Gloet ligger längst ner i Tankehörnan, på våningarna K2, K3 och K4. Man kommer till Unisport via Tankehörnans huvudtrappa. Mer information om Unisport.