Coworking Basement

Tiedekulma - Coworking Basement

Coworking Basement ligger i Tankehörnans nedre våning och är en avslappnande och inspirerande lokal för både självständigt arbete och grupparbete. Lokalen är öppen under Tankehörnans öppettider och kan användas av alla. Slå dig ner och jobba ensam eller tillsammans med andra!

Värdar

Var inte rädd att be värdarna om hjälp ifall du funderar på något eller vill berätta vad du tycker om Basement. Du kan till exempel be värdarna om arbetsredskap, laddare eller åsikter om Tankehörnans mest inspirerande evenemang.

Grupparbete

I Basement finns separata områden för grupper, av vilka merparten kan användas enligt principen "first come first served".

Grupparbetshörnan

  • Hörnan är en del av det allmänna arbetsutrymmet, så den är inte ljudisolerad. Därmed lämpar den sig inte för arbete som är mycket konfidentiellt eller kräver tystnad.
  • Du kan boka hörnan i din egen Outlook-kalender.
  • Om ingen har bokat hörnan är den öppen för alla.
  • När din bokade tid börjar kan du fritt gå till hörnan och börja jobba. Bokningen annulleras om du inte är på plats inom 15 minuter efter att den bokade tiden börjat.
  • Var vänlig och städa upp efter dig innan du går.

Självständigt arbete

I det nya Basement finns särskilda områden för självständigt arbete, och du kan själv vilket du föredrar. Även grupparbetesområdena är öppna för alla, men ge grupperna förtur om de andra platserna är upptagna.

Tomattorsdag (Paus för nu)

Varje torsdag reserveras en del av Basement för intensivt arbete med att tömma to do-listan, plugga eller ta itu med exempelvis gradun. Dyk upp med ditt eget projekt och dina egna arbetsredskap och låt pomodoro-tekniken sköta resten. Arbetet sker i etapper på 45 minuter, och du kan välja om du exempelvis vill delta i bara en etapp eller vara på plats hela dagen.

Du behöver inte anmäla dig till tomattorsdagar, det räcker att du dyker upp i tid. Arbetsetapperna börjar prick på klockslaget (utan akademisk kvart), så var på plats senast 5 minuter innan etappen börjar. En etapp består av 45 minuter, och under den tiden arbetar man tyst, självständigt och koncentrerat med sitt eget projekt. Efter varje etapp följer en 15 minuters paus. Mobiltelefoner, prat och annat uppträdande som stör koncentrationen ska undvikas under arbetsetapperna. I lokalen förekommer dock bakgrundsmusik, genomgång och annat arbete, så om du behöver tystnad är det bra att ta med öronproppar eller hörlurar.