Coworking Basement

Tiedekulma - Coworking Basement

Coworking Basement ligger i Tankehörnans nedre våning och är en avslappnande och inspirerande lokal för både självständigt arbete och grupparbete. Lokalen är öppen under Tankehörnans öppettider och kan användas av alla. Slå dig ner och jobba ensam eller tillsammans!

Värdar

Tankehörnans värdar är på plats mån–fre kl. 12–16. Fråga gärna dem om hjälp om du funderar på något eller vill berätta vad du tycker om Basement. Du kan till exempel be värdarna om arbetsredskap, laddare eller åsikter om Tankehörnans mest inspirerande evenemang.

Grupparbete

I Basement finns separata områden för grupper, av vilka merparten kan användas enligt principen först till kvarn får först mala. Utöver det har vi en grupparbetshörna som du kan boka om du vill vara säker på att din grupp får ett bord i Tankehörnan.

Grupparbetshörnan

  • Hörnan är en del av det allmänna arbetsutrymmet, så den är inte ljudisolerad. Därmed lämpar den sig inte för arbete som är mycket konfidentiellt eller kräver tystnad.
  • Du kan boka hörnan för två timmar åt gången och för högst fyra timmar per dag. Man får ha högst två bokningar samtidigt. Fortlöpande bokningar tar vi tyvärr inte emot.
  • Kontrollera bokningssituationen och boka hörnan genom att skicka ett WhatsApp-meddelande till numret 050 311 9810. I regel kan hörnan bokas mån–fre kl. 8–15. Du kan också ändra eller annullera din bokning genom att skicka oss ett meddelande. I meddelandet ska du inkludera ditt hela namn, din e-postadress och vilken bokning ditt ärende gäller. Hörnan kan inte bokas för veckoslut.
  • Om ingen har bokat hörnan är den öppen för alla.
  • När din bokade tid börjar kan du fritt gå till hörnan och börja jobba. Bokningen annulleras om du inte är på plats inom 15 minuter efter att den bokade tiden börjat.
  • Städa upp efter dig innan du går.

Självständigt arbete

I det nya Basement finns särskilda områden för självständigt arbete, och du kan själv vilket du föredrar. Även grupparbetesområdena är öppna för alla, men ge grupperna förtur om de andra platserna är upptagna.

Tomattorsdag

Varje torsdag reserveras en del av Basement för intensivt arbete med att tömma to do-listan, plugga eller ta itu med exempelvis gradun. Dyk upp med ditt eget projekt och dina egna arbetsredskap och låt pomodoro-tekniken sköta resten. Arbetet sker i etapper på 45 minuter, och du kan välja om du exempelvis vill delta i bara en etapp eller vara på plats hela dagen.

Du behöver inte anmäla dig till tomattorsdagar, det räcker att du dyker upp i tid. Arbetsetapperna börjar prick på klockslaget (utan akademisk kvart), så var på plats senast 5 minuter innan etappen börjar. En etapp består av 45 minuter, och under den tiden arbetar man tyst, självständigt och koncentrerat med sitt eget projekt. Efter varje etapp följer en 15 minuters paus. Mobiltelefoner, prat och annat uppträdande som stör koncentrationen ska undvikas under arbetsetapperna. I lokalen förekommer dock bakgrundsmusik, genomgång och annat arbete, så om du behöver tystnad är det bra att ta med öronproppar eller hörlurar.

Tomattorsdagar fortsätter varje torsdag kl 9-15 avlägset i Tankehörnans Instagram Stories