Workshoppar för grupper

Under Helsingfors universitets historia har vetenskap och kultur blomstrat sida vid sida under århundraden. Kom och upplev historiens vingslag i det moderna bildningsuniversitetet!

I besöket ingår en guidning i Universitetsmuseets fasta utställning ”Tankens kraft” samt en presentation av Ritsalen tillsammans med ritmästare Vappu Rossi. Vi avnjuter en ordentlig lunch eller ett lätt mellanmål i Ritsalen, varefter Vappu Rossi berättar om konstmåleriets hemligheter med ett jordnära och roligt grepp.

Ni kan avtala om serveringen direkt med UniCafe Porthania (porthania@hyy.fi)

Paketet lämpar sig även för nybörjare. Ingen tidigare erfarenhet av konstnärligt arbete krävs.

Universitetsmuseets fasta utställning finns i huvudbyggnadens tredje våning. Utställningen presenterar Finlands äldsta universitets fascinerande historia ända från grundandet av Kungliga Akademien i Åbo 1640 fram till våra dagar.

Helsingfors universitets ritsal finns i Porthanias sjunde våning med en vy över taken i södra Helsingfors. Ritsalens historia sträcker sig tillbaka ända till universitetets tidiga skeden och den var länge den enda institutionen i Finland som gav offentlig konstundervisning. I dag är universitetets ritsal en viktig mötesplats för vetenskap och konst.

Gruppens maxstorlek är ungefär 25 personer och besökets längd 3–5 timmar. Om gruppen är större än 25 personer kan den delas upp i två mindre grupper, varav den ena besöker museets utställning och den andra ritar. Efter detta byter grupperna plats med varandra.

Pris: 275 e.

I priserna ingår ritutrustning, handledning och presentation i Ritsalen samt guidning i Universitetsmuseets fasta utställning (servering ingår inte i priset).

Förfrågningar och bokningar: vappu.rossi@helsinki.fi (050-448 8766)

Kom och testa din ritförmåga! Under ledning av ritmästare Vappu Rossi fördjupar sig er grupp i grunderna för ritning utgående från iakttagelser med olika fascinerande metoder, humor inte att förglömma. I besöket ingår en guidad rundtur i Ritsalen.

Besökets längd och innehåll kan skräddarsys enligt gruppens behov och önskemål. Den av ritmästaren rekommenderade längden för besöket är 2–3 timmar, beroende på om servering ingår i ert besök eller inte. Serveringen kan ni avnjuta i Ritsalen. Ni kan avtala om servering direkt med UniCafe (porthania@hyy.fi).

Paketet lämpar sig även för nybörjare. Ingen tidigare erfarenhet av konstnärligt arbete krävs.

Helsingfors universitets ritsal finns i Porthanias sjunde våning med en vy över taken i södra Helsingfors. Ritsalens historia sträcker sig tillbaka ända till universitetets tidiga skeden och den var länge den enda institutionen i Finland som gav offentlig konstundervisning. Kom och upplev hur modern ritning och den klassiska traditionen förenas i den nyöppnade Ritsalen!

Gruppens maxstorlek är ungefär 25 personer.
 

Priser:
1 timme 95 €.
2–3 timmar 220 €.

Servering ingår inte i priserna.

Förfrågningar och bokningar: vappu.rossi@helsinki.fi (050-448 8766)