Kom hit

Museets huvudutställning "Tankens kraft" är belägen på 3:e våningen i universitetets huvudbyggnad på adressen Fabiansgatan 33. Enklast tar man sig fram med hjälp av kollektivtrafiken. Museet är inom gångavstånd från Kampens bussterminal och järnvägsstationen. Helsingfors universitets metrostation och hållplatser för spårvagnarna 2, 4, 5 och 7 ligger i närheten av huvudbyggnaden.

Helsingforsregionens trafiks reseplanerare →

Museet har inga egna parkeringsplatser för kunder som anländer med bil, men det finns möjlighet till avgiftsbelagd parkering på närliggande gator.

Tillgänglighet

Från huvudbyggnadens lobby (Fabiansgatan 33) går det att ta sig med hiss till 3:e våningen. Utställningen är till största delen tillgänglig för rörelsehindrade. Det finns en låg tröskel vid ingången, men man kan ta sig över den med rullstol (museivakten kan hjälpa till vid behov). 

Förbud

Det är förbjudet att medföra mat, dryck och stora väskor till utställningen. Det finns låsbara förvaringsskåp i lobbyn framför utställningen på byggnadens 3:e våning. Nyckel till förvaringsskåpen fås från utställningens infodisk.

Yliopistomuseon sijainti kartalla osoitteessa Fabianinkatu 33.