För världen bästa

Helsingfors universitet grundades av en 13 år gammal flicka. Världen lärde känna henne som drottning Kristina.

Sedan år 1640 har vi varit den finländska civilisationens och det nya tänkandets vagga. 

Vi har utbildat nio presidenter, fyra Nobelpristagare och tusentals aktörer inom politik, vetenskap, kultur och ekonomi. Vi har varit och skapa ett samhälle som anses vara ett av världens bästa.

Helsingin yliopiston perusti 13-vuotias tyttö. Maailma oppi tuntemaan hänet kuningatar Kristiinana.

Vår position uppe i norr och vår karga natur har gjort oss till överlevare. Livet längst upp på klotet kräver lösningsfokus, öppenhet och förmåga att göra saker tillsammans.

Vår sakkunskap, attityd och samarbetsförmåga är tillsammans något som världen behöver just nu. Vi hör till den bästa procenten bland världens mångvetenskapliga universitet.

Maailman monitieteisten yliopistojen joukossa Helsingin yliopisto on huipulla.

Vi tror på ett rättvist samhälle. Vare sig det sedan gäller hälsa, utbildning eller teknik utvecklar vi lösningar för alla, oberoende av inkomstnivå.

Rötterna till skolan och hälsovården som anses vara de bästa i världen finns vid vårt universitet.

Vi tror på radikal öppenhet – öppen vetenskap, öppen data och öppna innovationer. Transparens, jämlikhet och rättvisa styr allt vi gör.

Oli kyse terveydestä, koulutuksesta tai teknologiasta, kehitämme ratkaisuja kaikille, emme vain harvoille ja valituille.

Vi arbetar för en bättre, hälsosammare och tryggare värld genom att lösa problem som berör oss alla.

Vi är kända som pionjärer inom klimatforskning, genforskning och identifiering av uppkomstmekanismerna för cancer. Vi vill dela med oss av vårt kunnande och verka för hela världens bästa.

Våra viktigaste värderingar är kritiskt tänkande och strävan efter sanning. Det är vad världen kanske nu behöver mer än någonsin.

Rakennamme osaltamme parempaa ja kestävämpää maailmaa osallistumalla globaalien ongelmien ratkaisemiseen.