Historia 2012

SAMMANDRAG

Alumnföreningens historia år 2012

Helsingin 200-vuotisjuhlavuosi pääkaupunkina ja maailman designpääkaupunkina näkyi yhdistyksen ohjelmassa. Alumnijuhlan teema oli Kaunis Helsinki, ruma Helsinki. Studia Medicina ja Studia Humaniora -luentosarjat tarjosivat tieteennälkäisille mielenkiintoisia keskusteluja. Vuoden ohjelmassa käsiteltiin niin Venäjän turvallisuuspolitiikkaa, työllistymistä vuonna 2030, ruoan riittävyyttä, mayojen maailmanlopun ennusteita kuin karkauspäivien ja Unioninkadun kulttuurihistoriaa. Lapsi & alumni tapahtumissa tutustuttiin maapallon ympäristöihin ja kasvuolosuhteisiin sekä merten saloihin. Kristiinan ystävät ja Helsingin yliopistomuseon ystävät kokoontuivat. Alumnimatkat suuntautuivat Petraan ja Aaronin vuorelle sekä Keniaan Taitan tutkimusasemalle. Yhdistys käynnisti kaksoisjäsenyysyhteistyön Savolaiset Seniorit ry:n kanssa. Kulttuuritreffien suosio jatkui monipuolisen kulttuuritarjonnan voimin. Vuoden  Alumni pääjohtaja, FT Petteri Taalas luennoi aiheesta Ilmastonmuutos – viherhömppää vai tieteen viimeisin sana? Alumniristeily suuntasi Länsi-Euroopan historiallisiin kaupunkeihin.