Historia 2010

SAMMANDRAG

Alumnföreningens historia år 2010

Yli sata kuulijaa keränneellä AlumniForum -luennolla Mitä Kööpenhaminan päätöksistä seuraa Suomelle ja suomalaisille?  puhujina olivat Suomen pääneuvottelija Kööpenhaminassa, ympäristöministeriön Sirkka Haunia ja WWF:n pääsihteeri Liisa Rohweder. Suomen yhteiskunnan tukipilarit -esittelysarja pidettiin kevään aikana kahdesti. Yhdistyksen jäsenet vierailivat Musiikkitalossa johtaja Helena Hiilivirran sekä Santahaminan sotilastukikohdassa toimitusjohtaja Peter Fagernäsin ja Maanpuolustuskorkeakoulun rehtorin, kenraalimajuri Vesa Tynkkysen vieraina. HENVIN kanssa järjestetylle Kestävä kehitys ja muuttuva maailmamme -kurssille osallistui niin opiskelijoita kuin alumneja. Kurssista sai opintopisteitä. Alumnit osallistuivat Yliopiston avajaiskarnevaaleihin, yliopistoliikunnan kanssa. Kahdeksan vapaaehtoista liikunnasta ja hyvinvoinnista kiinnostunutta alumnia jakoi itse leivottuja keksejä ja omenamehua opiskelijoille. Yhdistys järjesti myös olutmaistajaiset olutseura Sällskapet Ölarnen johdolla. Rakentavat kumppanit -ryhmässä joukko alumneja antoi palautetta humanistisen tiedekunnan nykyopetuksesta ja pohti opetuksen kehittämistä työelämän näkökulmasta. Lokakuun Alumnijuhlassa Vuoden Alumniksi valittiin proferrosi Ph. D., FK Bengt Holmström vastaten kysymykseen Voiko tiedeyhteisö ja yliopistot auttaa suurten globaalisten ongelmien kuten talouskriisin ratkaisemisessa?.