Historia 2007

SAM­MAN­DRAG

Alumnföreningen historia år 2007

Toukokuussa toteutui yhdistyksen ja Helsingin yliopiston kansantaloustieteen laitoksen yhdessä järjestämä kansantaloustieteen gurun, Wharton Schoolin rahoituksen professori Jeremy Siegelin, vierailu Economicumissa. Gradu valmiiksi -seminaari järjestettiin jälleen. Uudessa Suomen yhteiskunnan tukipilarit -esittelysarjassa opittiin syksyn aikana Helsingin tuomiokirkosta sekä kirkosta nyky-yhteiskunnassa piispa Eero Huovisen johdolla, sekä Suomen Pankista ja sen asemasta Euroopassa pankinjohtaja Sinikka Salon johdolla. Marraskuussa pidettiin Helsingin yliopiston kirjastopalveluiden esittelytilaisuus oppimiskeskus Aleksandriassa. Vuoden Alumni professori, FT Pekka Himanen piti perinteisen alumni-luennon aiheesta Elämä taideteoksena – mitä on luova elämänfilosofia?  Kouluneuvos Kirsti Mäkisen vetämässä kirjallisuuspiirissä vieraina olivat vuoden aikana mm. FT Janne Saarikivi, sekä Finlandia-palkintoehdokkaat taiteilija Hannu Väisänen ja Sirpa Kähkönen.