Vårens kurser i informationssökning och referenshantering

Vill du ha nya idéer om hur du hittar källor till din avhandling? Vill du lära dig att använda RefWorks referenshanteringsprogram? 
På våren erbjuder Helsingfors universitetsbibliotek ett brett utbud av onlinekurser och webinarer. Kurserna är gratis för studenter och personal vid Helsingfors universitet. 
 

Hur hittar du kurser?   

 
 
Du kan också söka efter en specifik kurs med hjälp av kurskoden (till exempel LIB-500). Lista på alla kurskoder finns på bibliotekets sidor i Instruktioner för studenter. 
 

MOOC-kur­sen för av­hand­lings­för­fat­ta­re   

 
I den här nätkursen studerar du självständigt i din egen takt till exempel om följande ämnen: 
 
  • Hur bedömer du källor? 
  • Var hittar jag källorna? 
  • Hur ser informations- och referenshanteringen ut? 
  • Hur använder jag informationen på rätt sätt?

Informationssöknings-webbinarier  

 
Under vårterminen hålls de flesta kurser på finska. Kurser på svenska kan tillkomma under våren. Kolla tidtabellerna och instruktionerna för hur du registrerar dig på Weboodi med kurskoden: LIB-210. 

Refworks-webbinarier 

 
Under vårterminen hålls de flesta kurser på finska. Kurser på svenska kan tillkomma under våren. Kolla tidtabellerna och instruktionerna för hur du registrerar dig på Weboodi med kurskoden: LIB-500. 

Distanshandledning i informationssökning  

 
Har du redan deltagit i kurser på biblioteket men behöver fortfarande hjälp med att hitta källor? Studenter och personal vid Helsingfors universitet kan boka distanshandledning i informationssökning. Se instruktionerna för att boka en tid i distanshandledningens guide. 

Kontakta oss  

 
Har du frågor om våra informationssöknings­kurser? Kontakta oss via e-blanketten.