Käyttäytymisklinikan lähetepotilaat

Ohjeita eläinlääkäreille

Viime vuosien aikana eläinten käyttäytymisterapia ja käyttäytymisen tieteellinen hoito ovat vahvistaneet asemaansa osana eläinlääketiedettä ympäri maailman. Tämän vuoksi Helsingin yliopiston eläinlääketieteellinen tiedekunta ja Yliopistollinen eläinsairaala avasi 2010 eläinten käyttäytymisklinikan. Klinikalle voi ohjata asiakkaita lähetteellä.

Olemme tuottaneet lähetteen laatimisen helpottamiseksi kaksi dokumenttia, lähetteenä toimivan esitteen ja tarkentavan lähetelomakkeen (sivun alalaidassa liitteenä), joka on nopeaa ja helppoa täyttää.  Rasti ruutuun riittää kertomaan ettette epäile käyttäytymishäiriön taustalla olevan elimellistä ongelmaa. Lisäksi voitte kirjata tiedot muista toimittamistanne tiedoista esitteeseen. Jos epäilette, että käyttäytymishäiriön taustalla voi olla elimellinen ongelma, suosittelemme että täytätte myös lähetelomakkeen. 

Esite sisältää listan klinikkaan liittyvistä tärkeistä kysymyksistä ja vastauksista, joten asiakas saa esitteestä tietoa muun muassa läheteprosessista ja ajanvarauksen käytännöistä. Lomakkeeseen voi kirjata ongelmaan mahdollisesti liittyvät tutkimukset, joilla on pyritty tunnistamaan tai poissulkemaan elimellisiä tausta-ongelmia. Lomakkeeseen voidaan merkitä myös muita eläimen terveyteen liittyviä tietoja. 

Pieneläinsairaalan käyttäytymisklinikan palvelunkuvaus

Ohjeita lähetteen tekijälle

Miten lähetteen antaminen tapahtuu?

  1. Arvioikaa mahdollisten elimellisten tausta-ongelmien todennäköisyys
  2. Jos haluatte keskustella tapauksesta ennen lähetteen antamista, voitte kirjoittaa sähköpostia Tuulia Applebylle ( tuulia.appleby@helsinki.fi)
  3. Täyttäkää lähetelomake sivun alareunassa olevasta lähete-linkistä

 Asiakkaan konsultaation jälkeen

Teille lähetetään asiakkaan luvalla kopio hänelle annetusta raportista. Teille lähetetään aina yhteenveto ongelman etiologiasta ja hoito-ohjelmasta, jotta olette näistä tietoinen ja voitte auttaa tukemaan asiakastanne jatkossakin.

Mikäli haluatte keskustella tapauksesta, voitte aina olla yhteydessä hoitavaan käyttäytymiskliinikkoon. Tarpeen mukaan hoitava käyttäytymiskliinikko saattaa olla teihin yhteydessä keskustellakseen tapauksesta ja koordinoidakseen hoito-ohjeita.

Lähete käyttäytymisklinikalle