Hevossairaalaan lähettäville eläinlääkäreille

Hevossairaala ottaa mielellään vastaan lähetepotilaita. Myös jatkohoitoon tulevat potilaat ovat tervetulleita.

Teemme yhteistyötä sekä yksittäisten eläinlääkäreiden että hevosklinikoiden kanssa. Lähettävälle eläinlääkärille toimitetaan aina (omistajan suostumuksella) lähetepalaute ja potilaan jatkohoito-ohjeet. Helpoiten pystymme antamaan remissipalautteen sähköpostitse; voit ilmoittaa omat yhteystietosi Hevossairaalan ajanvaraukseen joko puhelimitse tai sähköpostilla yliopistollinen-hevossairaala@helsinki.fi.

Olet tervetullut seuraamaan potilaasi jatkotutkimuksia halutessasi.

Kliinisen hevos- ja pieneläinlääketieteen laboratoriot (mikrobiologia, kliininen kemia) ottavat rajatusti vastaan ulkopuolisia näytteitä. Patologian osastolla on oma palvelunsa sairaalan ulkopuolisille eläinlääkäreille.

Lähettävää eläinlääkäriä pyydetään ottamaan yhteyttä Yliopistollisen eläinsairaalan suoraan hoitavaan eläinlääkäriin ajanvarauksen tekemiseksi. Jos eläinlääkäri ei ole tavoitettavissa, tulee soittaa potilastoimiston ajanvaraukseen.

Kiireettömän potilaan lähettämisestä voidaan sopia myös sähköpostitse: yliopistollinen-hevossairaala@helsinki.fi.

Otamme vastaan hätätapauksia kaikkialta Suomesta. Toivomme kuitenkin lähettävän eläinlääkärin yhteydenottoa ennen hevosen lähtöä eläinsairaalaan.

Kun haluat lähettää kiireellisen potilaan, soita joko päivystyspuhelimeen p. 0600-97412 tai virka-aikana vastaanottoon p. 029 41 57350 tai suoraan hevossairaalan eläinlääkäreille.

Lähettävän eläinlääkärin tulee antaa lähete potilaan mukaan. Lähettävä eläinlääkäri antaa hevoselle tallilla ensiavun ja tarvittavan peruseläinlääkäritasoisen hoidon ennen matkaa.