Ajanvaraus

Olemme Suomen ainoa kaikkien eläinlajien eläinsairaala, joka toimii 24 tuntia vuorokaudessa, vuoden jokaisena päivänä. Voit varata ajan mistä päin Suomea tahansa.

Pieneläinsairaala ja Hevossairaala sijaitsevat Helsingissä Viikissä ja tuotantoeläimiin erikoistunut Saaren eläinklinikka Mäntsälässä. Ajanvaraus- ja päivystysnumerot sekä sijaintitiedot löytyvät sairaalakohtaisesti.  Ohjeita päivystykseen saapuville on kohdassa Mitä on päivystyshoito.

Asioithan meillä vain terveenä 

  • Sisätiloissa käytetään maskia ja pidetään riittäviä turvavälejä muihin 
  • Tutkimushuoneeseen vain 1 hlö / lemmikki (poikkeus eutanasia) 

Huomioithan muut asiakkaat noudattamalla THL:n yskimis- ja aivastamisohjeita. Käytä myös käsihuuhdetta, kun tulet sairaalaan ja lähdet pois.  

Pysytään yhdessä terveinä!

 

Ajanvaraus

puh. 02941 57201, klo 8.00–15.30 arkisin.
Ajanvarauksesta saatavat ajat sijoittuvat arkipäiville klo 7.30–16. Poikkeuksena fysioterapia, jossa vastaanottoaikoja saatavilla myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Päivystys

puh. 0600 97411, virka-ajan ulkopuolella
Päivystyspuheluiden hinnat
2,03 eur/min+pvm, jonotus on maksullista

Hätäpäivystysalueet
Helsinki 24/7

Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi arkisin klo 16.00 - 08.00 ja perjantaista klo 16.00 alkaen maanantaihin klo 8.00 asti.

Hätäpäivystysalueen potilaat voivat tulla suoraan päivystykseen. 
Muualta Suomesta tulevat potilaat otetaan hätäpäivystykseen eläinlääkärin lähetteellä. Lähettävän eläinlääkärin on sovittava aina potilaan lähettämisestä Yliopistollisen eläinsairaalan päivystävän eläinlääkärin kanssa.

Peruutus

Voit peruuttaa ajanvarauksen lomakkeella Ajanvarauksen peruutus Pieneläinsairaalaan  vähintään vuorokautta ennen ajanvarausaikaa.  Ilmoita tätä äkillisemmästä peruutuksesta puhelimitse ajanvarausnumeroomme (02941 57201) sen aukioloaikoina.  Peruuttamattomasta ajanvarauksesta veloitamme toimistomaksun kaksinkertaisena tai puolet suunnitellun toimenpiteen hinnasta. 

Palvelut

Pieneläinten perusterveydenhuoltoon kuuluvat palvelut ja erikoispalvelut löytyvät Pieneläinsairaalan sivuilta.

Ajanvaraus

puh. 02941 57350, ma-pe klo 8-16
Varaamme vastaanottoaikoja arkipäiville klo 8-16. 
Voit tiedustella vastaanottoaikoja myös sähköpostitse yliopistollinen-hevossairaala@helsinki.fi

Päivystys 24h

puh. 0600 97412
Päivystyspuheluiden hinnat
klo 8-22  1,53 eur/min+pvm 
klo 22-8  3,56 eur/min+pvm

Hätäpäivystysalueet
Helsinki, Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi
Tarvittaessa teemme alueella myös tallikäyntejä.

Vastaanotamme Hevossairaalaan Helsingin Viikkiin päivystyspotilaita kaikkialta Suomesta. Suosittelemme kauempaa tuleville potilaille ensin oman eläinlääkärin ensiapua ja arviota. Kaikista päivystyspotilaista tulee soittaa ennen sairaalaan saapumista, jotta voimme ottaa potilaat asianmukaisesti vastaan.
Ohjeita Hevossairaalaan saapuville

Palvelut

Perus- ja erikoispalvelut löytyvät Hevossairaalan sivuilta.

Ajanvaraus  

puh. 02941 40700  ma–pe klo 8–9                                                                                                                                

Päivystys

puh. 0600 97413
Päivystyspuheluiden hinnat:
klo 08–22   1,53 eur/min+pvm
klo 22–08   3,56 eur/min+pvm

HUOM! Päivystysnumero on tarkoitettu vain kiireellistä eläinlääkäriapua tarvitseville

Päivystysalueet
Mäntsälän kunta sekä Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän alueet Orimattilassa, Myrskylässä, Artjärvellä ja Pukkilassa. Alueiden akuutit tapaukset iltaisin, öisin ja viikonloppuisin.

Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveysyhtymän alueella on eriytetty pieneläinpäivystys Lahdessa viikonloppuisin perjantaisin klo 16–20 ja lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8–20, puh. 0600 392121.

Palvelut

Tarjoamme peruseläinlääkintäpalveluita ja eläinlääkäripäivystystä kaikille eläinlajeille sekä erikoispalveluja tuotantoeläimille. Palvelut Saaren eläinklinikalla
 

Päivystyshoito tarkoittaa äkillisen vamman tai sairastumisen edellyttämää välitöntä tutkimusta ja hoitoa. Kyse on sellaisesta tilanteesta, jossa hoitoa ei voida siirtää seuraavaan päivään. Päivystyksessä annetaan potilaan henkeä pelastavaa kiireellistä ensiapua ja tutkitaan ja hoidetaan sairauksia ja vammoja jotka ilman välitöntä hoitoa voisivat johtaa potilaan tilan huononemiseen.

Tyypillisiä päivystyksessä hoidettavia sairauksia ja vammoja ovat myrkytys, shokki, akuutti haava- ja trauma, kissan virtsatietukos, syömätön kani, hengitysvaikeus, akuutti oksenteleva/ripuloiva koira ja kissa, akuutti silmätrauma, epileptinen kohtaus, kohtutulehdus, vierasesine, käärmeenpurema, mahalaukun kiertymä, synnytysvaikeus, akuutti anemia, addisonin kriisi, lämpöhalvaus, hevosen ähky ja muuten kivulias tai huonossa kunnossa olevat potilas.

Pieneläinpotilaan päivystyshoidon tarvetta omistaja voi arvioida mm. seuraavien oireiden esiintyessä: yleisvoinnin nopea huononeminen, tajunnan tason lasku, hengityksen vaikeutuminen, kalpeat limakalvot, potilas ei pysy pystyssä, ruumiinlämpö yli 40, voimakas verenvuoto, voimakas kipu, virtsaamisvaikeus, vatsan turpoaminen, verinen oksentelu/ripuli, voimakas silmän siristely, kohtuvuoto, synnytys ei edisty.

Päivystyshoitoa vaativia sairauksia eivät ole krooniset sairaudet joissa eläimen yleisvointi on normaali.

Päivystyspuhelin

Eläinsairaalan päivystyspuhelimiin vastaa eläinlääketieteen kandidaatti, klinikkaeläinhoitaja tai eläinlääkäri. Puhelimitse otetaan omistajan kertomien oireiden perusteella kantaa siihen, onko potilas välittömän päivystyshoidon tarpeessa. Päivystyspuhelimessa voidaan antaa myös kotihoito-ohjeita.

Hoitovastuu ei siirry Eläinsairaalalle päivystyspuhelun perusteella. Eläimen omistaja vastaa kaikista hoitoon liittyvistä päätöksistä siihen asti, kunnes Eläinsairaalan edustaja on tutkinut potilaan ja eläin on otettu Eläinsairaalaan hoidettavaksi. Päivystyspuhelu ei muodosta sopimusta Eläinsairaalan ja eläimen omistajan välille.

Hevossairaalassa ja Tuotantoeläinsairaalassa tila- ja tallikäynnit pyydetään päivystyspuhelimen kautta.

Saapuminen päivystykseen

Soitto päivystyspuhelimeen ennen sairaalan tuloa on suositeltava, mutta ei pakollinen.

Hevossairaalassa on soitettava päivystyspuhelimeen ennen sairaalaan tuloa. Hevossairaalan päivystävä eläinlääkäri voi olla tallikäynnillä ja ennakkosoitto voi nopeuttaa eläinlääkäritasoisen hoidon aloittamista. Päivystävän eläinlääkärin olleessa tallikäynnillä on sairaalassa paikalla klinikkaeläinhoitaja.

Tuotantoeläinsairaalassa on aina soitettava päivystyspuhelimeen ennen sairaalaan tuloa. Päivystävä eläinlääkäri ei normaalisti ole paikalla, koska pääosa potilaista hoidetaan tiloilla.

Hoidon tarpeen arviointi ja päivystyspotilaiden priorisointi

Päivystysvastaanotolla potilaalle tehdään yleistutkimus, jonka perusteella arvioidaan hoidon tarve. Potilaat otetaan hoitoon ja hoidetaan kiireellisyyden perusteella. Päivystyksessä käytettävissä olevat tutkimusmenetelmät ja laitteet ovat suppeammat arkipäiviin verrattuna. Kliinisen yleistutkimuksen lisäksi voidaan tehdä mm. veri- ja virtsatutkimuksia sekä akuutisti vaadittavia röntgen- ja ultraäänitutkimuksia.

Pieneläinsairaalassa eläimen omistajan on hoidon tarpeen arvioinnin jälkeen valvottava potilasta sairaalan tiloissa siihen asti, kunnes hoito voidaan aloittaa.

Hevossairaalan potilaat hoidetaan ensisijaisesti Hevossairaalan tiloissa. Päivystysaikana tallikäyntejä tehdään vain jos potilas ei ole kuljetuskuntoinen.

Tuotantoeläinsairaalan eläinlääkäri hoitaa päivystyksen aikana sekä alueen suureläimet, että pieneläimet. Hoito perustuu kiireellisyyteen, minkä takia hoitoa voi joutua joskus odottaa useamman tunnin.

Päivystysalueet

Yliopistollinen eläinsairaala tuottaa päivystyspalveluja pääkaupunkiseudun ja tietyille Uudenmaan kunnille. Pieneläinsairaalan ja Hevossairaalan päivystysalueen kunnat ovat Helsinki, Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi.

Tuotantoeläinsairaalan päivystysalueen kunnat ovat Mäntsälä, Orimattila, Myrskylä ja Pukkila. Muualta Suomesta tulevaa potilasta ei välttämättä voida ilman lähetettä ottaa hoidettavaksi esimerkiksi päivystysvastaanoton ruuhkan takia. Oman päivystysalueemme ulkopuolelta tulevien potilaiden on aina saatava ensiapu ja arvio kuljetuskelpoisuudesta lähettävältä eläinlääkäriltä.

Päivystyshoidon kustannukset

Päivystyshoito on aina kalliimpaa kuin ajanvarauspoliklinikalla käynti. Toimistomaksu ja toimenpidemaksu ovat korkeammat. Jos potilaan tila ei edellytä välitöntä hoitoa, pyritään toimenpiteitä siirtämään tehtäväksi seuraavana päivänä tai seuraavana arkipäivänä. Tämä voi tarkoittaa myös sitä, että potilasta ei ole perusteltua ottaa päivystyshoitoon vaan omistajalle suositellaan ajanvarauksen tekemistä tai vastaanotolle tuloa virka-aikana.