Ruotsinkielinen opetus Helsingin yliopistossa

Useat Helsingin yliopiston koulutusohjelmat järjestävät osan opetuksestaan ruotsiksi. Vuosittain on tarjolla satoja ruotsinkielisiä kursseja valtaosassa kandiohjelmista sekä monessa muussakin koulutusohjelmassa. Valtaosa kursseista on avoinna kaikille halukkaille. Poikkeuksia toki löytyy ja usein kurssien osallistujilta vaaditaan edeltäviä opintoja. Ennen kurssille ilmoittautumista kannattaa siis aina varmistaa osallistumisoikeutesi, esimerkiksi kurssin kuvauksen kohdista Kohderyhmä sekä Edeltävät opinnot tai edeltävä osaaminen. Kannattaa myös varmistaa, että voit sisällyttää kurssin omaan tutkintoosi.

Alla olevien linkkien kautta pääset tutustumaan Helsingin yliopiston ruotsinkieliseen kurssitarjontaan lukuvuonna 2020–2021. Klikattuasi linkkiä voit tarkentaa hakua hakusanoin ja rajauksin. Viikissä ja Kumpulassa järjestetään kursseja pääosin luonnontieteissä ja taloustieteessä. Muut alla olevien linkkien takaa löytyvät kurssit järjestetään keskustakampuksella. Lääketieteellisen tiedekunnan kurssit eivät pääsääntöisesti ole avoinna muiden tiedekuntien opiskelijoille, joten niille ei ole omaa linkkiä.

Huomioi, että kurssitietoja voidaan päivittää ja uusia kursseja saatetaan lisätä – kaikki käynnissä olevan lukuvuoden kurssit eivät välttämättä vielä näy kurssihaussa. Joillakin kursseilla saattaa näkyä suomenkielinen nimi – kurssi saattaa siinä tapauksessa olla kaksikielinen niin, että esimerkiksi luennot ovat suomeksi ja pienryhmäopetus järjestetään sekä suomeksi että ruotsiksi. On myös mahdollista, että kurssin nimeä ei ole ehditty kääntämään ruotsiksi. Ennen kurssille osallistumista kannattaa aina varmistaa kurssin aikataulu, opetuksen paikkatiedot sekä opetuskieli.