Tervetuloa Thinkfestiin!

Thinkfest juhlii tiedettä, ajattelua ja yhdessä oppimista tiistaina 20.10.2020 - tänä vuonna etänä! Kokoamme tutkijat ja yhteiskunnalliset vaikuttajat saman pöydän ääreen ratkaisemaan Suomen tärkeintä kysymystä: kuinka käänne kestävään yhteiskuntaan toteutetaan reilusti? Yleisölle avoimessa streamatussa iltapaneelissa pohdimme, kuinka Suomi saadaan hiilineutraaliksi 15 vuodessa, miten elonkirjon köyhtyminen estetään ja kuinka kansalaiset saadaan mukaan muutostyöhön tulevaisuuden yhteiskunnan rakentamiseksi.

Helsingin yliopisto rakentaa kestävää tulevaisuutta

Helsingin yliopisto on aktiivinen yhteiskunnan kehittäjä, kestävän hyvinvoinnin rakentaja ja globaalien haasteiden ratkaisija. Meillä tehty tiede ja toteutettu koulutus tukevat yhteiskunnan kestävyysmuutosta. Toimintamme pohjana ovat YK:n Agenda 2030:n tavoitteet. Rakennamme tulevaisuutta mielellämme yhteistyössä muiden kanssa - olethan meihin yhteydessä!

Mitä Thinkfestissä tapahtui vuonna 2019?

Näkemys siitä, että koulutus rakentaa yhteiskunnallista tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta on Suomessa laajasti jaettu. Mutta miltä koulutuksen tasa-arvo näyttää Suomessa tänään? Tuottaako suomalainen koulu eriarvoisuutta? Miten oppimiserot saadaan kaventumaan? Yliopistolaiset, päättäjät ja sidosryhmien edustajat keskustelivat vuonna 2019 Thinkfestillä siitä, miten koulutuksen saavutettavuutta voidaan edistää. Tapahtumasta syntyi tieteeseen pohjautuvia näkökulmia ja ratkaisuja.

Mitä Thinkfestissä tapahtui vuonna 2018?

Vuoden 2018 Thinkfest-foorumi koostui vaikuttajien ja tutkijoiden pyöreän pöydän keskusteluista sekä kaikille avoimesta iltatilaisuudesta, jossa puolueiden edustajat nousivat lavalle keskustelemaan siitä, millaista koulutus- ja tiedepolitiikkaa tarvitaan seuraavasta hallituskaudesta lähtien.