Opinnäytteet

Ohjaamme vuosittain opinnäytetöitä ja tarjoamme tutkimusaineistojamme gradua tai väitöskirjaa tekevien opiskelijoiden käyttöön.

Opiskelet sitten millä tahansa kasvatustieteellisen tiedekunnan maisterivaiheen opintosuunnista, olet tervetullut hakeutumaan graduntekijäksi Koulutuksen arviointikeskus HEAan. Gradu on mahdollista tehdä meille artikkeli- tai perinteisenä monografiagraduna. 

Graduja ohjaamalla kasvatamme tulevaisuuden koulutuksen arvioijia ja tuemme vahvasti opiskelijoiden metodologista osaamista. Gradujen tekijöille aukeaa vuosittain myös muutamia tutkimusavustajien paikkoja tutkimusyhteisöstämme kesäksi tai pidemmäksikin aikaa.

Jos olet kiinnostunut tekemään gradusi juuri Koulutuksen arviointikeskus HEAn tutkimusryhmässä, ota yhteydettä Risto Hotulaiseen, Sirkku Kupiaiseen, Raisa Ahtiaiseen, Irene Rämään tai Meri Lintuvuoreen (tutkimusteemasi mukaan) ja tule mukaan kasvatustieteellisen tiedekunnan järjestämiin graduryhmiimme.

Väitöskirjoja ohjaamme osana koulun, kasvatuksen, yhteiskunnan ja kulttuurin (SEDUCE) ja psykologian, oppimisen ja kommunikaation (PsyCo) tohtorikoulutusohjelmia. Väitöskirjan tekijät ovat osa tutkimusyhteisöämme ja väitöskirjan kirjoittaminen tarjoaa mahdollisuuden oppia niin kasvatustieteellistä tutkimusta, kuin koulutuksen arviointia omalta mielenkiinnon alalta. Tutustu tutkimus- ja arviointihankkeisiimme, pohdi mikä on juuri sinun teemasi ja ota yhteyttä Risto Hotulaiseen, Raisa Ahtiaiseen, Kari Kantasalmeen tai Meri Lintuvuoreen.

Väitöskirjan tekijöitä on töissä tutkimusyhteisössämme useita ja moni tekee väitöskirjaansa tohtorikoulutusohjelmiin palkattuna tohtorikoulutettavana. Väitöskirjan voi tehdä artikkeliväitöskirjana tai monografina, mutta suosittelemme artikkeliväitöskirjaa, sillä tällöin pääsee kirjoittamaan artikkeleita yhdessä muiden kanssa ja oppimaan siten tutkimuksesta ja tutkimusyhteisöstä enemmän.

Meille on tärkeää, että opinnäytteiden tekijät kokevat olevansa osa yhteisöämme. Tule siis mukaan tutkimusseminaareihimme ja tutustu meihin ja toimintaamme. Opitaan, kehitetään ja rakennetaan tulevaisuuden koulutuksen arvioinnin menetelmiä yhdessä. 

Alle on koottu HEAn aineistoista tehtyjä opinnäytetöitä.

Aineistoistamme tehdyt pro gradut