Hae valtiotieteelliseen

Valtiotieteellisen tiedekunnan tieteenaloja voit opiskella sekä kandi- että maisteriohjelmissa. Opetuksemme perustuu tieteenalojemme tutkimukseen.  Valtiotieteellisen tiedekunta tarjoamat kandi- ja maisteriohjelmat löytyvät sivun lopusta. 

Voit suorittaa tiedekunnassa valtiotieteiden kandidaatin tutkinnon (VTK) ja valtiotieteiden maisterin tutkinnon (VTM) tai molemmat. Sinulla on mahdollisuus jatkaa myös tohtoriopintoihin.

Jos et ole aikaisemmin suorittanut korkeakoulututkintoa, tutustu koulutuksiimme, jotka johtavat sekä kandidaatin että maisterin tutkintoon. Jos taas olet jo suorittanut jonkin alemman korkeakoulututkinnon, sinulla voi olla mahdollisuus hakea suoraan maisterin tutkintoon johtaviin koulutuksiin.

Löydät kaikki tarkemmat koulutuksen kuvaukset valtakunnalliselta Opintopolku.fi-sivustolta, jonka kautta haetaan myös opiskelijaksi.  Voit selailla ja vertailla Helsingin yliopiston koulutuksia ja tarkastella niiden hakuun liittyvää tietoa myös Koulutustarjonta-sivuilta.

Tutustu Helsingin yliopiston Opiskelu-sivuihin, joilta saat lisää tietoa opiskelusta Helsingin yliopistossa ja valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Yliopiston Hae opiskelijaksi -sivulta sekä Opintopolusta löydät tarkat ohjeet hakemiseen.

Tähtäätkö tohtoriksi? Lisätietoa jatko-opiskelijaksi hakemisesta löydät tutkimus-osiosta ja yliopiston sivuilta.

Täytä hakulomake koulutustarjonnan hausta löytyvällä ohjelman sivulla.

Yhteishaun hakulomakkeella haetaan sekä kandidaatti- ja maisteriopintoihin että suoraan maisteriopintoihin, ja ne ovat eri hakukohteita. Tarkista, että valitset lomakkeelle oikean vaihtoehdon, sillä hakukohteita ei voi vaihtaa hakuajan päättymisen jälkeen. Hakukohteen nimestä käy ilmi koulutuksen kesto, esimerkiksi 3 + 2 vuotta.

Sinun ei tarvitse kirjautua järjestelmään, kun teet hakemuksen. Kun olet lähettänyt hakemuksesi, saat sähköpostiisi siitä vahvistusviestin. Viesti sisältää linkin, jonka kautta voit lisätä ja poistaa hakukohteita ja muuttaa hakukohteiden järjestystä hakuaikana. Jos sinulla on verkkopankkitunnukset, sähköinen henkilökortti tai mobiilivarmenne, voit käyttää myös Oma Opintopolku -palvelua. Palvelussa voit muokata lomakettasi hakuaikana, päivittää yhteystietojasi, tarkistaa valinnan tuloksen ja ottaa opiskelupaikan vastaan.

Jos haluat muokata hakulomakettasi mutta et voi käyttää Oma Opintopolku -palvelua etkä sähköpostilinkkiä, ota yhteyttä sen korkeakoulun hakijapalveluihin, johon haet.

Hakulomakkeen voi täyttää vain kerran. Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta ja teet useita hakemuksia, niistä viimeinen jää voimaan.