Tervetuloa Helsingin yliopiston lukuvuoden avajaisiin 3.9.

Avajaisten jälkeen keskustakampuksen kaduilla juhlitaan Avajaiskarnevaaleissa.

Helsingin yliopiston rehtorilla on ilo kutsua Helsingin yliopiston opiskelijat, henkilökunta ja yliopiston ystävät lukuvuoden 2018–2019 avajaisiin maanantaina 3.9.2018 kello 12.15. Tilaisuus on yliopiston päärakennuksen juhlasalissa (sisäänkäynti Aleksanterinkatu 5:stä).

Ohjelmassa on rehtorin aseman vertauskuvallisten avainten luovutus, rehtori Jari Niemelän avajaispuhe sekä henkilökunnan ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan tervehdykset, jotka pitävät HYHY:n puheenjohtaja Elisa Hyytiäinen ja HYY:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Linna.

Lukuvuoden avajaisia on mahdollista seurata suorana lähetyksenä Unituben kautta

Avajaisten jälkeen pidetään ekumeeninen jumalanpalvelus Helsingin tuomiokirkossa ja tunnustukseton tilaisuus Kansalliskirjastossa. Jumalanpalveluksessa saarnaa piispa Teemu Laajasalo ja tunnustuksettomassa tilaisuudessa puhuvat dekaani Jaakko Kangasjärvi ja apulaisprofessori Anna-Liisa Laine.

Avajaiskarnevaalit alkavat klo 14

150 vuotta täyttävän Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan ja yliopiston yhteiset Avajaiskarnevaalit täyttävät taas keskustakampuksen kadut ja käytävät maanantaina 3.9.2018 klo 14-18. Avajaiskarnevaaleilla järjestöt valtaavat Keskustakampuksen päärakennuksen, Porthanian sekä läheiset katualueet. Tule tutustumaan HYY:n monipuoliseen järjestökenttään ja valiokuntiin, kartuta haalarimerkkikokoelmaasi ja fiilistele kesäistä musiikkikattausta Porthanian ulkolavalla. Pääesiintyjänä Avajaiskarnevaaleilla nähdään tänä vuonna Elias Gould.

Lisätietoja ja ajantasainen karnevaaliohjelma HYY:n Facebook-sivuilla.