Ole avoin uudelle ajattelulle!

Tutustu nyt lukuvuoden 2019-2020 opintotarjontaan

Pohditko mielelläsi syntyjä syviä? Ihmetteletkö ihmisen toimintaa, valintoja ja ajattelua? Haluatko ymmärtää paremmin yhteiskuntaa, kulttuureita, maailmaa ja maailmankaikkeutta? Tahdotko tietää enemmän?

Avoimessa yliopistossa kohtaat maailman parhaisiin kuuluvan yliopiston tiedesisällöt, opettajat ja innostavimmat opinnot. Avoin on yliopisto sinulle, joka haluat vahvistaa ammatillista osaamistasi, luoda mahdollisuuksia uudelle uralle tai nopeuttaa valmistumistasi. Se on yliopisto myös sinulle, joka etsit vielä omaa juttuasi tai olet muuten tiedonjanoinen. 

Avoimen yliopiston opintoihin ei ole pohjakoulutusvaatimuksia eikä ikärajoja. Luentosarjoja, verkko-opintoja ja tenttejä on tarjolla ympäri vuoden lähes kaikilta yliopiston tieteenaloilta. Opinnot järjestetään niin, että opiskelu on mahdollista myös työn ohessa. Suoritetut opinnot kirjataan Helsingin yliopiston opintosuoritusrekisteriin. 

Voit tutustua lukuvuoden 2019-2020 opinto-ohjelmiin verkkosivuillamme aiheittain ja koulutusohjelmittain tai opetushaun avulla. Syyslukukauden ensimmäiset opinnot alkavat syyskuun alussa.  Ilmoittautuminen alkaa 45 päivää ennen kunkin opintojakson alkua. Osaan opinnoista voi ilmoittautua ja opiskelun aloittaa joustavasti lukuvuoden mittaan. 

Opintojen hinta on 15 euroa per opintopiste – tavallisesti 75 euroa per opintojakso (kurssi). Joihinkin opintoihin voi sisältyä lisäksi maksullista oheismateriaalia. Opinto- ja materiaalimaksut maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna. 

Lisätietoa opinnoista ja opiskelusta Avoimessa yliopistossa:

Lue myös: