Mato-oppia eläimen omistajalle Avoimen yliopiston uutuuskurssilla

Uutta Avoimessa yliopistossa: eläinlääketieteen verkkokurssi Mato-oppia eläimen omistajalle (2 op) perehdyttää kotieläinten loisten saloihin.

Lemmikkieläin on monelle meistä uskollinen ystävä ja rakas perheenjäsen, jonka hyvinvoinnista huolen pitäminen on kunnia-asia. Moni eläimen omistaja joutuu kuitenkin kohtaamaan vähemmän toivotun vieraan kotieläimensä salamatkustajana. Miten toimia, kun mato on luikerrellut tiensä eläimen elimistöön? Entä kuinka tunnistaa, mikä loinen on kyseessä?

Avoimen yliopiston tarjonnan on toivottu laajentuvan eläinlääketieteen opetuksella. Nyt toiveisiin on vastattu. Mato-oppia eläimen omistajalle (2 op) verkkokurssi käynnistyy 8.2.2021 ja tarjoaa hyvän mahdollisuuden tutustua eläinlääketieteen opintoihin.

Kurssilla perehdytään suomalaisen koiran, kissan ja hevosen suolistomatoihin eläimen omistajalle sopivassa laajuudessa, mutta kuitenkin akateemisella otteella. Opiskelijalta ei edellytetä edeltävää eläinlääketieteellistä osaamista. Kurssi tarjoaa uutta myös niille, joilla lemmikin omistajan perustietämys on hallussa, sillä lähestymistapa on tieteellinen. Mato-oppia eläimen omistajalle (2 op) sopii kenelle tahansa eläimen omistajalle tai eläinten parasitologiasta (eli loisopista) kiinnostuneelle. Erityisen hyvin kurssista hyötyvät eläinten kanssa työskentelevät.

Opintojakson vastuuopettaja Anu Näreaho on eläinlääkäri, eläinlääketieteen tohtori sekä eläinlääketieteellisen parasitologian dosentti ja yliopistonlehtori. Näreaho on väitellyt parasitologian alalta ja työskennellyt parasiittien parissa noin 20 vuotta. Jaksolla pääsee siis todellisen alansa asiantuntijan oppiin.

Näreaho kertookin opintojakson keskittyvän oman ydinosaamisensa ja ammatillisen intohimonsa alueelle. Näreaho kannustaa osallistumaan kurssille avoimella ja aktiivisella asenteella. Reaaliaikaisilla verkkoluennoilla voidaan edetä myös opiskelijoiden mielenkiintojen mukaisesti ja hassujakin on lupa kysellä.

Tervetuloa mukaan tutustumaan eläinlääketieteen opintoihin ja matojen maailmaan! Lisätietoa sekä ilmoittautuminen opinto-ohjelmassa: Mato-oppia eläimen omistajalle (2 op).