Helsingin yliopisto tarjoaa opetusta kaikille: opiskele verkkokursseja tai kuuntele tiedepodcastia

Haluatko oppia lisää ilmastonmuutoksesta, koodaamisesta tai vaikkapa sosiologiasta? Helsingin yliopisto tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia itsensä sivistämiseen ja osaamisen syventämiseen. Valitse itseäsi kiinnostava aihe sekä sinulle sopiva opiskelutapa.

Avoin verkkokurssi sivistää

Helsingin yliopisto tarjoaa lukuisia Mooceja (kaikille avoimia verkkokursseja) esimerkiksi ilmastonmuutoksesta, ohjelmoinnista, kansantalouden tilipidosta, matematiikasta, tilastotieteestä. Moocina voit opiskella esimerkiksi tekoälyn perusteet suositulla Elements of AI -kurssilla. Verkkokurssit voi opiskella etänä tai töiden ohessa oman aikataulusi mukaan siellä missä haluat, vaikkapa kotisohvalla tai mökkilaiturilla.

Osa verkkokursseista soveltuu myös lukiolaisille. Tutustu Helsingin yliopiston avointen verkkokurssien tarjontaan.

Avoimen yliopiston valikoima on laaja, myös kesällä

Avoimessa yliopistossa voit opiskella Helsingin yliopiston koulutusohjelmien opintoja lähes kaikilta yliopiston tieteenaloilta: biologiasta sosiaalitieteisiin, psykologiasta kulttuurien tutkimukseen ja tietojenkäsittelytieteestä oikeustieteisiin. Yksittäisiä kursseja ja opintokokonaisuuksia on tarjolla ympäri vuoden, ja suuri osa opinnoista on tehtävissä etänä.

Avoimen yliopiston opintoihin ei ole ikärajoja eikä pohjakoulutusvaatimuksia. Avoimessa yliopistossa voit tutustua yliopisto-opintoihin, etsiä omaa juttuasi, vahvistaa osaamistasi työelämässä tai oppia uutta omaksi iloksesi. Opinnot lukeutuvat Työllisyysrahaston myöntämän aikuiskoulutustuen piiriin, mikäli tuen muut ehdot täyttyvät.

Tutustu kesän opintotarjontaan sekä lukuvuoden 2020–2021 ennakkotietoihin. Lukuvuoden 2020–2021 opintotarjonta on kokonaisuudessaan nähtävillä 10.7. alkaen. Opinnot ovat maksullisia. Kevään ylioppilasta voi muistaa Avoimen yliopiston lahjakortilla.

Täydennyskoulutus auttaa kehittymään työssä

Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+ tarjoaa useita verkkokoulutuksia monilta Helsingin yliopiston tieteenaloilta, muun muassa viestinnästä, johtamisesta, hyvinvoinnista ja terveydestä sekä opetuksesta ja oppimisesta. Koulutukset ovat maksullisia.

Aivot ja työ -verkkokoulutuksesta saat tietoa ja tukea siihen, miten itse voit vaikuttaa aivojesi hyvinvointiin työelämässä. Lue lisää Aivot ja työ -koulutuksesta.

DigiViestijä-koulutuksessa vahvistat käytännönläheisesti omaa ja organisaatiosi digitaalisen viestinnän osaamista. Ilmoittautuminen 17.5. mennessä. Lue lisää DigiViestijä-koulutuksesta.

Pelillisyys koulutuksessa antaa vinkkejä ja ideoita pelillistämisen hyödyntämisestä esimerkiksi henkilökunnan osaamisen kehittämisessä. Lue lisää Pelillisyys-koulutuksesta.

Tutustu HY+:n tarjontaan täällä: Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+

Jos täydennyskoulutustarjonnasta ei löydy sopivaa koulutusta, HY+ räätälöi organisaatioiden tarpeisiin sopivaa verkkokoulutusta.

Tutkittua tietoa napakasti: katso videoita ja kuuntele podcasteja

Tukittua tietoa kiinnostavasti ja näppärinä annoksina tarjoavat Tiedekulman tilaisuuksien tallenteet ja yliopiston podcastit.

Tiedekulma on Helsingin yliopiston kaikille avoin keskusteluareena, jossa tutkijat ovat puhuneet esimerkiksi siitä, mitä uni on, kuinka meitä huijataan netissä tekoälyn avulla ja miten laaja sukupuolisuuteen liittyvien biologisten ominaisuuksien kirjo on. Kevään 2020 Poikkeuslinjalla-ohjelmasarja käsittelee yhteiskuntaa koronapandemian aikana ja jälkeen. Koko laajan tarjonnan löydät Tiedekulman YouTubesta.

Utelias mieli -podcastissa tutkijat puhuvat siitä, mikä heistä on omalla tieteenalalla kiinnostavinta juuri nyt. Uteliaan mielen jaksoissa selviää esimerkiksi, miksi havupuiden kuusikumia ei hyödynnetä, vaikka sitä voisi käyttää ruuantuotannossa ja mitä tekemistä matematiikalla on Instagramin filtterien kanssa. Kuuntele podcast Soundcloudissa, Spotifyssä tai Apple Podcasteissa.

Lue lisääTutustu yliopiston jatkuvan oppimisen mahdollisuuksiin