Kesällä on hyvin aikaa miettiä uusia suuntia. Tutustu nyt ensi lukuvuoden opintotarjontaan!
  • Onko edessäsi välivuosi?
  • Mietitkö vielä, mitä opiskelisit?
  • Haluatko vahvistaa osaamistasi tai etsiä uutta uraa?
  • Opiskelisitko silkasta oppimisen ilosta?

Helsingin yliopiston Avoimessa yliopistossa voit opiskella maamme monialaisimman yliopiston koulutusohjelmien mukaisia, tutkittuun tietoon nojaavia opintoja. Luentosarjoja, verkko-opintoja ja tenttejä on tarjolla ympäri vuoden lähes kaikilta yliopiston tieteenaloilta. Opinnot vastaavat Helsingin yliopiston opetussuunnitelmia, ja opintosuoritukset kirjataan yliopiston opintosuoritusrekisteriin. 

Avoin on yliopisto kaikille: opintoihin ei ole pohjakoulutusvaatimuksia eikä ikärajoja. Opinnot järjestetään niin, että opiskelu on mahdollista myös työn ohessa.

Lukuvuoden 2018-2019 opintotarjonta on nyt julkaistu! Voit tutustua opinto-ohjelmiin aiheittain ja koulutusohjelmittain tai opetushaun avulla. Ilmoittautuminen alkaa 45 päivää ennen kunkin opintojakson alkua. Osaan opinnoista voi ilmoittautua ja opiskelun aloittaa joustavasti lukuvuoden mittaan. Syyslukukauden ensimmäiset opinnot alkavat syyskuun alussa. 

Opintojen hinta on 15 euroa per opintopiste – tavallisesti 75 euroa per opintojakso (kurssi). Joihinkin opintoihin voi sisältyä lisäksi maksullista oheismateriaalia. Opinto- ja materiaalimaksut maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna. 

Ovet auki Avoimeen! 
Lukuvuoden avajaiset tiistaina 28.8.2018 klo 15.00–19.00  
Ohjelmassa opiskeluun liittyviä tietoiskuja ja miniluentoja kiinnostavista aiheista. Opintoneuvojat, koulutusasiantuntijat ja HelpDesk ovat tavattavissa koko illan. Paikka: Tiedekulma (Yliopistonkatu 4) Tervetuloa! 
Lisätietoa (Facebook)

Lisätietoa opinnoista ja opiskelusta Avoimessa yliopistossa: