Avoimen yliopiston opinnot 2020-2021

Tutkittua tietoa ja tuhatkunta kurssia Helsingin yliopiston eri tieteenaloilta. Ole avoin uudelle ajattelulle!

Huippuyliopistoon on monta ovea, ja yksi on avoin kaikille. Avoin on yliopisto sinulle, joka haluat vahvistaa ammatillista osaamistasi tai kaipaat muutosta työurallasi. Avoimessa yliopistossa voit myös etsiä omaa juttuasi, tutustua yliopisto-opiskeluun ja suorittaa yliopisto-opintoja vaikka välivuoden aikana. Avoin on yliopisto myös sinulle, joka olet muuten vain tiedonjanoinen! 

  • Opintoja kymmenistä Helsingin yliopiston koulutusohjelmista ja lähes kaikista tiedekunnista
  • Ei pohjakoulutusvaatimuksia eikä ikärajoja
  • Opintoja alkaa ympäri vuoden
  • Runsaasti verkko-opintoja
  • Opiskella voi joustavasti myös työn ohessa 

Avoimen yliopiston opinnot vastaavat Helsingin yliopiston koulutusohjelmien opetussuunnitelmia. Suoritetut opinnot on mahdollista liittää yliopistotutkintoon myöhemmin.

Tutustu lukuvuoden 2020–2021 opintotarjontaan

Lukuvuoden 2020-2021 opintotarjonnassa on opintoja Helsingin yliopiston kymmeniltä eri tieteenaloilta. Uutuutena tarjolla on muun muassa sosiaali- ja terveystutkimuksen ja -johtamisen opintoja.

Syksyllä 2020 Avoimen yliopiston opinnot järjestetään lähes kokonaisuudessaan verkko-opintoina. Ensimmäiset opinnot alkavat syyskuun alussa. Osa kesän ja syksyn 2020 opinnoista on poikkeuksellisesti maksuttomia kaikille!

Opintotarjonnan löydät verkkosivuiltamme:

Opintotarjonta täydentyy lukuvuoden mittaan. Kannattaakin seurata verkkosivujamme sekä sosiaalisen median kanaviamme Facebookissa, Instagramissa, TwitterissäLinkedInissä ja YouTubessa

Ilmoittautuminen ja opintomaksu 

Ilmoittautuminen opintoihin alkaa pääsääntöisesti 45 päivää ennen kunkin kurssin alkua. Tarkka ilmoittautumisajankohta löytyy  kurssin opinto-ohjelmassa olevan Ilmoittaudu-painikkeen takaa. Osaan opinnoista voi ilmoittautua ja opiskelun aloittaa joustavasti lukuvuoden mittaan. 

Opintojen hinta on 15 euroa per opintopiste – tavallisesti 75 euroa per kurssi (5 op). Joihinkin opintoihin voi sisältyä lisäksi maksullista oheismateriaalia. Opinto- ja materiaalimaksut maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksuna. 

Osa kesän ja syksyn 2020 opinnoista on poikkeuksellisesti maksuttomia kaikille! Lue lisää: Opintoja maksutta, olkaa hyvät!

Lue myös: