Työelämä ja tutkimus tutuksi Valtakunnallisilla LUMA-päivillä 2019

Suomalaisten tiede- ja teknologiayliopistojen yhteinen LUMA-keskus Suomi -verkosto järjestää vuoden 2019 valtakunnalliset LUMA-päivät teemalla ‘Työelämä ja tutkimus tutuksi’ Jyväskylän yliopistolla 5.–7. kesäkuuta.

Osallistumismaksuttomaan tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki opettajat varhaiskasvatuksesta yliopistoihin. Erityisesti tapahtuma tarjoaa iloa ja hyötyä kaikille matematiikkaa, luonnontieteitä (ympäristö- ja luonnontietoa, biologiaa, fysiikkaa, kemiaa, maantietoa/maantiedettä), tietotekniikkaa ja teknologiaa opettaville. Myös kaikki opettajaksi opiskelevat ovat tapahtumaan tervetulleita. Samoin kaikki muut LUMA-alojen ja niiden opetuksen ystävät ja tukijat.

Ohjelma käsittää tietoiskuluentoja, paneelikeskustelun sekä reilut 30 pedagogista kahvilaa, työpajaa ja vierailukohdetta. Kutsuttuna pääpuhujana on professori Tuula Keinonen Itä-Suomen yliopistosta. 

Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös kansainvälinen LUMAT Symposium 2019 tutkimusesityksineen. Symposiumissa kutsuttuina pääpuhujina ovat professori Zsolt Lavicza (Johannes Kepler University, Itävalta & Geogebra Director of Research) ja apulaisprofessori John M. Francisco (University of Massachusetts Amherst, Yhdysvallat).

Ohjelmassa on jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan myös StarT-gaala, jossa palkitaan kansainvälisesti ansioituneimpia lasten ja nuorten opiskeluprojekteja sekä eri asteiden oppimisyhteisöjen hyviä opetuskäytänteitä. Kaikki voivat vaikuttaa palkintaan osallistumalla StarT:in yleisöäänestykseen 7.4. mennessä.

Tavataan kesäkuun alussa Jyväskylässä – ensimmäisen suomenkielisen opettajaseminaarin kotikaupungissa!

Lisätietoja LUMA-päivien 2019 ohjelmasta sekä ilmoittautuminen 26.5. mennessä.