Tekemisen ja oppimisen iloa jaettiin Uudenmaan StarT-festareilla velhojen ja noitien koulun tunnelmissa

Kumpulan kampus täyttyi perjantaina 12.4. lasten ja nuorten ryhmistä opettajineen, kun kampuksella vietettiin Uudenmaan StarT-festareita 2019 sekä pidettiin Kumpulan velhojen ja noitien koulujen oppitunteja.

Uudellamaalla StarT-ohjelmaan osallistuneet lasten ja nuorten tähtitiimit saivat festareilla tilaisuuden loistaa, näyttäen omaa osaamistaan sekä jakaen tekemisen iloa ja riemua opiskeluprojektiensa tuotoksia esittelemällä. Oheisohjelmana lapsille ja nuorille oli 'Kumpulan noitien ja velhojen koulun' oppitunteja, esimerkiksi Muinaiset salakielet, Numerologia, Taikaeliöt ja Taikajuomat.

Eri asteiden oppimisyhteisöjen opettajat esittelivät hyviä monialaisten oppimiskokonaisuuksien tai teemakurssien toteutuskäytänteitään.

Pääsy festareille opiskeluprojektien tuotoksia ja hyviä käytänteitä esittelemään oli palkinto sinänsä, mutta päivän päätteeksi Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston sekä Heurekan, Tekniikan museon ja Thermo Fisherin edustajista koostunut tuomaristo palkitsi vielä erikseen ansioituneimpia lasten ja nuorten tiimejä opiskeluprojekteistaan

Oppimisyhteisö

Opiskeluprojekti

Palkintokategoria / Tuomariston perustelut

Palkinto (Palkitsija)

Vanttilan koulun 4B

Piraatit vs. Saarien Suojelijat

Mielikuvituksellisin peli

Tosi hieno projekti kaiken kaikkiaan! Hienoa strategista pohdintaa ja taidokasta askartelua. Esititte projektinne ja selititte säännöt myös todella hyvin. Hienot tykit!

Harjulan koulu

VS-flipperi

Innovatiivisin projekti

Todella hieno projekti, jossa on lähdetty kehittämään vanhaa klassikkopeliä! Tuore ja innovatiivinen idea! Olette hienosti suunnitelleet projektin ja jakaneet tehtävät ryhmän kesken jokaisen omien vahvuuksien ja mielenkiinnon kohteiden mukaan. Kierrätysmateriaalien hyödyntäminen oli myös todella hienoa!

Keinumäen koulu

Keinumäen koulun metsäprojekti

Hienoa tieteen ja taiteen yhteensovittamista

Upean laaja-alainen ja perusteellinen projekti, joka tarjoaa jokaiselle jotakin! Onnistuitte hienosti yhdistämään samaan projektiin estetiikkaa, runoutta, biologiaa sekä matematiikkaa! Ihanaa myös, että tuotitte projektin kautta jotakin pysyvää, josta on iloa koko koululle pitkäksi aikaa!

Tähdet ja avaruus -lehden vuosikerta (Ursa)

Luontoetsivätoimisto Vesakon Kukat

Luontoetsivät muinaistutkijoina

Monitieteisin projekti

Mielettömän hieno projekti ja mahtava kerho! Olette tutkineet jääkautta ja sen merkkejä ympäristössä todella perusteellisesti kerhon ikäryhmälle sopivalla tavalla! Aivan upea pienoismalli ja animaatio!

Mikroskooppi (Tevella)

Veikkolan yhtenäiskoulu

Sähköä ja energiaa

Paras toteutus yhteistyöstä yli luokka-asteiden

Hurjan hieno projekti ja mielettömän hieno esitys! Olitte kaikki ihanan innostuneita omasta aiheesta ja olette oppineet projektin myötä selkeästi paljon uusia ja mielenkiintoisia asioita sähkömoottoreihin ja generaattoreihin liittyen! Projekti oli kokonaisuudessaan hurjan laaja ja on vaatinut ryhmältä paljon hienoa suunnittelutyötä ja insinöörin taitoja. Erinomaista yhteistyötä!

Kaksi opastettua kierrosta Tekniikan museoon (Tekniikan museo)

Tunturikoivut

Esimerkillinen tutkimusprojekti

Todella hieno ja asiantunteva esitys todella tieteellisellä otteella! Upean perusteellinen projekti, raportti sekä posteri! Hienot mallinnukset ja menetelmävalinnat!

Finnpipettejä ja tavarapalkinto (Thermo Fisher)

Sukellusvenerobotti

Vaikuttava robotiikkatyö

Hieno ja selkeä projektiesittely! Hienoa pohdintaa jatkoa ajatellen ja hyviä kehitysideoita! Olitte hienosti jakaneet projektiryhmän kesken tehtävät jokaisen omien vahvuuksien ja kiinnostuksen kohteiden mukaan.Perusteellinen työ!

Edison-robotti (Tevella)

Läpinäkyvän puun komposiitit

Modernia materiaalitutkimusta

Vaikuttava ja asiantunteva esitys ajankohtaisesta tutkimusaiheesta! Raportti oli perusteellinen ja prosessin ja tutkimuksen kulku oli esitetty selkeästi. Kaikin puolin hieno projekti!

Vapaaliput Luonnontieteellisen museoon (Luomus) sekä tavarapalkinto (Thermo Fisher)

sekä ansioituneimpia oppimisyhteisöjä hyvistä käytänteistään

Oppimisyhteisön nimi

Palkintokategoria

Palkinto

Veikkolan yhtenäiskoulu

Yleisöäänestyksen voittaja

Aktiivisin oppimisyhteisö

Finnpipettejä (Thermo Fisher)

Lämpimät onnittelut kaikille osallistuneille sekä palkituille tiimeille ja oppimisyhteisöille!

Tapahtuman järjestivät Helsingin yliopiston tiedekasvatuskeskus ja Aalto-yliopisto Junior. Kumpulan velhojen ja noitien koulun ohjelmasta vastasi matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta.

Palkintoja lahjoittivat Heureka, Luomus, Tekniikan museo, Tevella, Thermo Fisher ja Ursa. Lämmin kiitos palkinnoista kaikille yhteistyötahoille!

Tunnelmavalokuvia StarT-festareilta sekä Kumpulan velhojen ja noitien koulun oppitunneilta »