Tarvitsemme yhteisöllistä oppimista

Nopeasti muuttuvassa maailmassa menestyvä organisaatio ei nojaa vain yksilöiden asiantuntijuuksiin. Yhteisöllisesti oppiva organisaatio tuottaa yhdessä uutta tietoa ja joustaa tilanteiden mukaisesti.

FL Kirsi Elina Kallio on työyhteisön kehittämisen ja oppimisen asiantuntija.  Hänen tieteellinen taustansa on Helsingin yliopiston Toiminnan teorian ja kehittävän työntutkimuksen yksikössä, joka valittiin Suomen Akatemian huippuyksiköksi vuosiksi 2000–2005. Yksikössä tutkittiin työyhteisön kehittämistä kansainvälisesti arvostetulla tasolla. 

– Missioni on tuoda tämän tutkimustraditiomme osaamista yrityselämään, Kirsi Kallio sanoo. 

Valmiutta nopeisiin muutoksiin 

Helsingin yliopiston Kestävää kyvykkyyttä oppimisjärjestelmien muotoilulla -koulutuksessa Kallio yhdessä kouluttajaparinsa, VTM Akseli Huhtasen kanssa pyrkii antamaan koulutukseen osallistujille työkaluja etenkin yhteisölliseoppimisen kehittämiseen. Koulutus järjestetään etäkoulutuksena 3.12.2020–27.1.2021 ja siihen voi ilmoittautua 3.11. mennessä täällä. Koulutus on osa Helsingin yliopiston uutta monitieteistä Kestävyys organisaation voimavaraksi -koulutuskokonaisuutta. 

Mitä yhteisöllinen oppiminen oikein on?  

 Ensinnäkin maailma on muuttunut. Ennen saatoit opiskella vaikka puusepäksi ja porskuttaa läpi työelämän nupissasi ja näpeissäsi olevalla tiedollaKallio aloittaa 

– Nykyään maailma on niin kompleksinen ja nopeasti muuttuva, että toimivassa organisaatiossa kaikkien on katsottava asioita omia tulostavoitteitaan laajemmin ja oltava valmis nopeisiin muutoksiin. Siiloutunut organisaatiorakenne ei enää toimi parhaalla tavalla. 

Yhteisöllisesti oppivassa organisaatiossa jaetaan tietoja, ideoita ja asiantuntijuuksia onnistuneesti yli osaamisrajojenTämä synnyttää uutta tietoa ja innovaatioita ja auttaa pitämään yrityksen tai organisaation muutoksiin valmiina.  

Koulutusta avainhenkilöille 

– Perinteisesti olemme tottuneet ajattelemaan oppimista yksilön kehittämisenä. Jollekin kurssille lähetetään yksilö, joka ehkä innostuu mutta hänen työyhteisönsä ei muutu koulutuksen seurauksena millään tavoin.  

– Tällä koulutuksella haluamme antaa eväitä siihen, miten saada juuri omaa organisaatiotaan muuttumaan yhteisöllisemmäksi työkulttuuriltaan. Koulutus sopii siksi hyvin etenkin organisaatioiden avainhenkilöille, joilla on mandaattia ja mahdollisuus kehittää koko organisaation toimintaa.  

Yhteisöllistä oppimista ei tarvita vain organisaatioiden sisällä. Tarve eri osaamisalueet ylittävälle ajattelulle ja toimintakyvylle on maailmanlaajuinen, kouluttaja Kirsi Kallio näkee 

 Elämme maailmassa, jossa on Covid-19:n ja ilmastonmuutoksen kaltaisia ongelmia. Tällaisia ilmiöitä ei ratkota yhden asiantuntijan, tieteenalan tai valtion voimin. 

Tutustu Kestävää kyvykkyyttä oppimisjärjestelmien muotoilulla -koulutukseen.