Kansainvälisen lasten ja nuorten kartanpiirustuskilpailun Suomen edustajat lähtevät Japaniin heinäkuussa

Kansainvälisen Barbara Petchenik-kartanpiirustuskilpailun Suomen edustajat on valittu.

Suomen Kartografisen Seuran ja Helsingin yliopiston tiedekasvatuskeskuksen järjestämän kartanpiirustuskilpailun voittajat lähtevät edustamaan Suomea kansainvälisen Barbara Petchenik -kilpailun loppukilpailuun, joka järjestetään Japanissa 15.–20.7.2019 kartografisen konferenssin yhteydessä.

Kilpailun teemana oli "I Love Maps" ja karttoja sai tehdä sekä käsin että tietokoneella. Lähes kaikki kartat oli kuitenkin tehty käsin. Kilpailuun osallistui reilusti yli 100 karttaa, jotka kaikki ovat nähtävillä 20.5.–19.6.2019 karttanäyttelyssä Helsingissä Kumpulan kampuksen Physicum-rakennuksessa (Gus­taf Häll­strö­min ­ka­tu 2) .

Voittajat

6-8-vuotiaiden sarja

9-12-vuotiaiden sarja

• Lukas Lindfors, Lassi Hakkarainen jaTuukka Rompanen (12 v., Laurinlahden koulu)  ”Everyone has a heart
  • Onni Olkkonen ja Alexander Neugodovi (11 v., Arabian peruskoulu, Helsinki) “Doodle Invasion”.

Yli 12-vuotiaiden sarja

Kunniamaininnat