Helsingin yliopiston sijoitus laski QS-vertailussa

Helsingin yliopisto on tänä vuonna sijalla 110. Suomalaisista yliopistoista se on vertailun paras ja pohjoismaisista neljänneksi paras.

Helsingin yliopisto sijoittui tänä vuonna yliopistojen kansainvälisessä QS-yliopistovertailussa sijalle 110. Viime vuonna sijoitus oli 102, eli pudotusta on kahdeksan sijaa.

Suomen yliopistoista Helsingin yliopisto on vertailun paras ja pohjoismaisista neljänneksi paras. Koko vertailun paras on edelleen yhdysvaltalainen Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Helsingin yliopiston edellä pohjoismaisista yliopistoista ovat Kööpenhaminan yliopisto, Lundin yliopisto ja Tukholman Kungliga Tekniska högskolan. Kaikkien näiden neljän yliopiston sijoitus on heikentynyt kolmen viime vuoden ajan. Myös useimpien muiden pohjoismaiden yliopistojen sijoitus on ollut viime vuosina laskussa.

Vertailun eri osa-alueista työnantajat antoivat Helsingin yliopistolle paremmat arviot kuin viime vuonna. Myös Helsingin yliopistossa tehdyn tutkimuksen saamat sitaatit suhteutettuna akateemisen henkilökunnan määrään lisääntyivät edellisvuodesta.

Laskua viime vuoteen oli akateemisen henkilökunnan määrässä opiskelijaa kohden, ulkomaisten opiskelijoiden osuudessa ja akateemisessa maineessa.

Toukokuun lopussa julkaistussa Times Higher Education -mainevertailussa Helsingin yliopiston maine puolestaan koheni viime vuodesta.

QS Ranking on Times Higher Education -lehden vertailun ohella yksi arvostetuimmista kansainvälisistä vertailuista, joissa maailman yliopistoja arvioidaan tutkimuksen määrän ja vaikuttavuuden, opetuksen laadun, kansainvälisyyden ja maineen perusteella.

Lue lisää yliopistovertailuista: