Heta Lähdesmäki liittyy tutkimusryhmään

HELSUSin rahoittama hanke Epä­toi­vot­tu­jen la­jien kans­sa elä­mi­nen kau­pun­kiym­pä­ris­töis­sä - teo­rias­ta käy­tän­töön ottaa historiallisen lähestymistavan, koska hanketta alkaa vetää Heta Lähdesmäki.

Helsingin kaupunkirottaprojekti sai 120 000 euron rahoituksen Helsingin yliopiston kestävyysinstituutilta, jolla voimme palkata tutkijatohtorin kahdeksi vuodeksi hankkeeseen, jossa pyritään luomaan kestävyystieteelle yhteiskunnallista vaikutusta. Iloksemme hankkeeseen on nyt palkattu Heta Lähdesmäki. 

Heta on historioitsija, joka on erikoistunut eläintutkimukseen, ihmisen ja eläinten välisiin konflikteihin ja luonnonsuojeluun. Hän suoritti kulttuurihistorian tohtorintutkinnon Turun yliopistossa vuonna 2020. Hänen väitöskirjansa, Susien paikat, käsitteli ihmisen ja suden välisiä suhteita 1900-luvulla. Tämän jälkeen Heta on osallistunut muun muassa Koneen säätiön rahoittamaan  Seili - Elämän saari -hankkeeseen, sekä Suomen Akatemian rahoittamaan  HumBio-tutkimushankkeeseen, jossa tutkitaan ihmisten suhteita tulokkaisiin, kadonneisiin ja vaarantuneisiin lajeihin Itämeren piirissä. 

Hetaa kiinnostaa monitieteinen tutkimus ja hän uskoo, että historiantutkimus on tärkeä työkalu, kun ratkomme tämän päivän ja tulevaisuuden ympäristöhaasteita. Tervetuloa ryhmään Heta!