Ota tallennetut haut ja suosikkilistat talteen Helkasta ennen käyttökatkoa 16.7.

Helka-kirjastotietokanta uudistuu heinäkuussa. Helkassa on käyttökatko 16.7. klo 15.00 alkaen. Katko kestää elokuun alkuun. Ota suosikit talteen ennen katkoa ja varaudu tarvittaessa uudistamaan varauksesi elokuussa.

Helkan käyttökatkon aikana et voi lainata painettuja kirjoja, tehdä varauksia, tai kirjautua asiakastietoihisi Helkassa. 

Katkon aikana voit palauttaa kirjoja avoinna olevaan Helka-kirjastoon, mutta ne kirjautuvat palautuneiksi vasta katkon päätyttyä. Voit myös tehdä hakuja ja selata aineistoa, sekä käyttää kirjaston hankkimia e-aineistoja Helkassa. Huomaa kuitenkin, että painettujen kirjojen saatavuustieto ei näy Helkassa katkon aikana.

Lainassa olevilla kirjoilla ei ole eräpäiviä käyttökatkon aikana.

Ota suosikit talteen ja varaudu uudistamaan tarvittaessa varauksesi

Jos sinulla on Helka-tietokannassa tallennettuja hakuja tai suosikkilistoja, ehdit ottaa ne talteen 16.7. mennessä. Varaukset ovat voimassa niin ikään 16.7.2020 saakka. 

Huomaathan, että tekemäsi varaukset eivät siirry uudistuvaan Helka-tietokantaan, ellei varauksesta ole jo lähtenyt sinulle saapumisilmoitusta. Varaudu siis tekemään varauksesi uudelleen elokuussa, kun uudistunut Helka on käytössä. 

Kirjautuminen uuteen Helkaan 

Helsingin yliopiston opiskelijat ja henkilökunta kirjautuvat uuteen Helkaan yliopiston käyttäjätunnuksilla.  
 
Muut Helkan käyttäjät kirjautuvat uuteen Helkaan sähköpostiosoitteellaan. Helka lähettää kirjautumislinkin sähköpostiisi. 

Tarkemmat tiedot Helka-katkosta ja ohjeet löydät Helsingin yliopiston kirjaston verkkosivuilta: https://www.helsinki.fi/fi/helsingin-yliopiston-kirjasto/ukk-helka-uudistuu-kesalla-2020 

Tarkista Helka-kirjastojen kesän aukioloajat ja poikkeusajan palvelut käyttämäsi kirjaston verkkosivuilta. 

Hyvää kesää Helka-kirjastojen puolesta!