Kevään aineistonhallinnan kurssit (RDM basics) alkavat tammikuussa!

Tutkijoille ja jatko-opiskelijoille suunnatuilla Research Data Management basics -luennoilla opit tutkimusaineiston hallinnan peruskäsitteet ja parhaat käytänteet.

Yliopiston datatuki järjestää samansisältöisiä luentoja läpi vuoden. Löydät koulutusten päivitetyn aikataulun ja ilmoittautumisohjeet verkkosivuiltamme. Kevään 2020 kurssit alkavat tammikuussa, ensimmäinen järjestetään Kaisa-talossa tiistaina 21.1.2020.

RDM basics -luennolla saat vastauksia datanhallinnan keskeisiin kysymyksiin, kuten: Miten määritellä ja kuvailla tutkimukseen liittyvä data? Miten säilyttää data turvallisesti ja jakaa se tarvittaessa muille?

Luennot ovat avoimia Helsingin yliopiston tutkijoille, jatko-opiskelijoille sekä henkilökunnalle. Opetuksen pääkieli on englanti, mutta henkilökohtaista opastusta saa myös suomeksi.

Johdatusta datanhallinnan perusteisiin tarjoavat myös Aineistonhallinnan ohjeet, Datanhallinnan perusopas ja dokumentointiopas.