Aineiston noutopalvelu jatkuu Kaisa-talossa ja Viikissä, muut kirjaston toimipaikat pysyvät edelleen suljettuina

Kaisa-talon ja Viikin aukioloajoissa on poikkeuksia huhtikuussa. Kampuskirjastot Kumpulassa ja Meilahdessa sekä Oppimiskeskukset Minerva ja Aleksandria pidetään edelleen suljettuina ainakin huhtikuun loppuun asti.
Painetun aineiston noutopalvelu toimii toistaiseksi pääkirjastossa Kaisa-talossa sekä Pop-up Kirjastossa Viikissä. Aineiston lainaus on mahdollista kaikille Helsingin yliopiston kirjaston asiakkaille, joilla on Helka-kortti.

Aineistoa voi noutaa ja lainata vain rajatuilla alueilla, muut kirjaston tilat on suljettu.

1. Kurssikirjakokoelma on käytettävissä sekä Kaisa-talon sisääntulokerroksessa että Viikin Pop-up Kirjastossa Infokeskuksen 4. kerroksessa: Voit hakea paikalla olevia kirjoja suoraan kokoelmahyllystä ja lainata ne itsepalveluna automaatilla. Kaisa-talon sisääntulokerroksessa myös lyhytlaina- ja tukiaineistokokoelmat ovat käytettävissä.
  2. Muut aineistot varataan Helkassa etukäteen ja noudetaan itsepalveluna kirjojen noutoalueelta. Vain yksi henkilö kerrallaan noutoalueelle.

Lisää poikkeustilanteen ohjeita on kirjaston verkkosivuilla. Verkkosivuilta löydät myös kaikki sähköiset yhteydenottokanavat kirjastoon.

Muutoksia kirjaston palveluihin voi poikkeustilanteen aikana tulla nopeasti. Kirjasto seuraa Helsingin yliopiston, Suomen valtion, HUS:n ja THL:n poikkeustilanteen suosituksia ja määräyksiä.

Poikkeuksia aukioloajoissa huhtikuussa

Kiirastorstaina 1.4. sekä Kaisa-talo että Viikki ovat auki normaalisti. Kaisa-talo on avoinna klo 8-20 ja Viikki klo 11-18. Kaisa-talon asiakaspalvelupiste on avoinna klo 10-19. Kirjastot ovat kiinni perjantaista maanantaihin 2.-5.4.

Vappuaattona perjantaina 30.4. Kaisa-talo on avoinna klo 8-18 ja Viikin Pop-up Kirjasto klo 11-16. Kaisa-talon asiakaspalvelupiste on avoinna klo 10-18.

Kampuskirjastot Kumpulassa ja Meilahdessa sekä Oppimiskeskukset Minerva ja Aleksandria pidetään edelleen kokonaan suljettuina ainakin 30.4. asti.

Muista tur­val­li­nen asiointi ja väl­tä tur­haa oles­ke­lua kir­jas­ton ti­lois­sa

Pitämällä huolta itsestäsi pidät huolta myös muista.

• Tule kirjastoon vain terveenä. Vältä pitkäkestoista ja turhaa oleskelua kirjaston tiloissa, asioi ripeästi.
  • Käytä kasvomaskia.
  • Huolehdi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.
  • Pidä riittävä etäisyys muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan.
  • Kaikkien kirjaston käyttäjien tulee noudattaa kirjastossa esillä olevia koronapoikkeustilan toimintaohjeita.