Aineiston lainaus Kaisa-talosta ja Viikistä - muut kampuskirjastot ja itseopiskelutilat kiinni 30.4. asti

Itsepalvelunouto Helsingin yliopiston kirjastossa laajenee helmikuussa, kun aineistoa voi Kaisa-talon lisäksi noutaa myös Viikin Pop-up Kirjastosta. Meilahden ja Kumpulan kampuskirjastot sekä oppimiskeskukset Aleksandria ja Minerva ovat edelleen suljettuina ainakin 30.4.2021 asti.
Aineiston lainaus ja nouto varaushyllystä on toistaiseksi mahdollista pääkirjastossa Kaisa-talossa. Palvelu laajenee Viikin Pop-up Kirjastoon helmikuun alkupuolella. Aineiston lainaus on mahdollista kaikille Helsingin yliopiston kirjaston asiakkaille, joilla on Helka-kortti.

Muutoksia kirjaston palveluihin voi poikkeustilanteen aikana tulla nopeasti. Kirjasto seuraa Helsingin yliopiston, Suomen valtion, HUS:n ja THL:n poikkeustilanteen suosituksia ja määräyksiä.

Kaisa-talossa voit hakea kurssikirjoja hyllystä ja lainata ne itsepalveluna lainausautomaatilla. Voit myös tilata kirjoja Kaisa-talon muista kokoelmakerroksista sekä Kumpulan, Meilahden ja Viikin kampuskirjastojen kokoelmista noudettavaksi Kaisa-taloon. Tilaus onnistuu tekemällä kirjaan normaalin varauksen Helka-tietokannassa. Kun saat Helkasta saapumisilmoituksen, kirja on noudettavissa itsepalveluna Kaisa-talon varaushyllystä.

Varausten nouto ja lainaus on mahdollista Kaisa-talon 3. kerroksessa arkisin klo 8-20 välillä.

Viikin kampuskirjastossa avataan itsepalvelunouto helmikuun alussa, lisätiedot täsmentyvät lähiaikoina kirjaston verkkosivulle. Kampuskirjaston palvelut Viikin Pop-up Kirjastossa on suljettu 31.1. asti.

Itseopiskelutilat suljettu 30.4. asti

Pääkirjasto Kaisa-talon kaikki luku- ja työskentelytilat ja kokoelmakerrokset (K3-K4 sekä 2. ja 4.-7. krs) on suljettu ainakin 30.4.2021 asti. Käynti Kaisa-taloon on vain pääovesta Fabianinkadulta. Esteetön kulku järjestetään pyynnöstä Kaisaniemenkadun ja metrotason sisäänkäynniltä hissillä.

Kumpulan kampuskirjasto ja Meilahden kampuskirjasto Terkko Health Hubissa sekä oppimiskeskukset Aleksandria ja Minerva ovat edelleen kokonaan suljettuina ainakin 30.4.2021 asti.

Kirjaston asiakaspalvelun tavoitat puhelimitse, sähköpostitse ja verkossa. Asiakaspalvelupisteet kampuskirjastoissa on suljettu. Pääkirjaston asiakaspalvelupiste Kaisa-talossa on avoinna arkisin klo 10-19.

Asioi tur­val­li­ses­ti ja väl­tä tur­haa oles­ke­lua kir­jas­ton ti­lois­sa

Pitämällä huolta itsestäsi pidät huolta myös muista.

• Tule kirjastoon vain terveenä. Vältä pitkäkestoista ja turhaa oleskelua kirjaston tiloissa, asioi ripeästi.
  • Käytä kasvomaskia.
  • Huolehdi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.
  • Pidä riittävä etäisyys muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan.
  • Kaikkien kirjaston käyttäjien tulee noudattaa kirjastossa esillä olevia koronapoikkeustilan toimintaohjeita.

Li­sä­tie­to­ja kir­jas­ton verk­ko­si­vuil­ta

Lisää poikkeustilanteen ohjeita päivitetään kirjaston verkkosivuille ma 1.2. alkaen. Verkkosivuilta löydät myös kaikki sähköiset yhteydenottokanavat kirjastoon.

Uutista päivitetty 22.3.21: Itseopiskelutilat, kampuskirjastot ja oppimiskeskukset ovat suljettuina 30.4.21 asti.