Toimintaohjeet Yliopistollisen eläinsairaalan asiakkaille koronavirusepidemian aikana

17.3.2020
Epidemiatilanteen paranemisesta huolimatta jatkamme toistaiseksi vielä samalla ohjeistuksella, kuin tähänkin asti. Eli tulethan käynnille vain terveenä, ja huomiot turvavälit muihin sekä hyvän käsihygienian.

Ohjeet päivitetty 16.6.2021 klo 12:30

Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä asioidessanne eläinsairaalassa. Tarvittaessa maskin saa potilastoimistosta.

Ajanvaraukset

• Kaikki potilasryhmät vastaanotetaan, myös MRSA, MRSP ja ESBL potilaat.

Toimintaohjeet käynnin aikana arkisin klo 8.00 - 16.00

• Ajanvarauksella saapuvat asiakkaat:  Ilmoittautukaa potilastoimistossa 1hlö / lemmikki (poikkeus tästä on eutanasia).  Sen jälkeen teidät ohjataan odottaamaan joko aulassa tai ulkona.
  • Joudumme rajoittamaan aulassa odottavien henkilöiden määrää, jotta riittävät turvaetäisyydet voidaa varmistaa. Teille soitetaan, kun on aika ja otetaan esitiedot puhelimessa. Lemmikki noudetaan sen jälkeen vastaanotolle. Hevoset noudetaan pääsääntöisesti ulkoa.
  • Lähtökohtaisesti pyydämme asiakkaita odottamaan sairaalan ulkopuolella hoidon aikana
  • Ontumatutkimukseen tulevan hevosen kanssa voi tulla 1 henkilö tutkimuksiin mukaan
  • Kotiutusvaiheessa eläinlääkäri soittaa asiakkaalle ja käy läpi tilanteen ja sopii jatkosuunnitelmasta. Hoitaja / opiskelija luovuttaa lemmikin takaisin omistajalle ulkona tai jos paikalla ei ole muita, eläinsairaalan aulassa.
  • Maksu suoritetaan käynnin lopuksi potilastoimistossa

Toimintaohjeet jos käynti on klo 16 jälkeen arkisin tai viikonloppuna (PÄIVYSTYS)

• Jos mahdollista, soittakaa (p. 0600 97411) ennen päivystykseen saapumista
  • Hevossairaalan asiakkaat: soittakaa (p. 0600 97412) ennen päivystykseen lähtemistä ja saapuessanne Hevossairaalaan
  • Päivystyksessä hevosen kanssa voi tulla pääsääntöisesti vain yksi henkilö sairaalaan sisälle
  • Ilmoittautuminen tehdään Pieneläinsairaalassa klo 21.30 asti aulan potilastoimistossa
  • Klo 21.30 jälkeen ilmoittakaa saapumisesta aulassa olevalle vartijalle
  • Hoitohenkilökunta ottaa esitiedot ylös joko potilastoimistossa tai ulkona
  • Asiakkaat ohjataan tilanteen mukaan joko odottamaan ulos tai kotiin
  • Päivystyksessä potilaita hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä, ei saapumisjärjestyksessä

Tehohoidossa olevia potilaita ei tässä tilanteessa saa tulla katsomaan oma-aloitteisesti, vaan vierailuista pitää sopia hoitavan eläinlääkärin kanssa erikseen ja etukäteen.

Toivomme ymmärrystä epidemian torjuntaohjeisiimme. Näin toimien voimme hoitaa turvallisemmin potilaitamme.

Mikäli henkilökuntaamme laajasti sairastuu koronavirukseen tai estyy tulemasta töihin, sillä voi olla vaikutuksia toimintamme sisältöön ja laajuuteen. Informoimme kaikista mahdollista poikkeusolosuhteista verkkosivujemme kautta sekä Facebook-sivullamme. Mikäli jo suunniteltuja toimenpiteitä joudutaan perumaan, olemme yhteydessä potilaiden omistajiin mahdollisimman pikaisesti.

Huomioithan muut asiakkaat noudattamalla THL:n yskimis- ja aivastamisohjeita. Käytä myös käsihuuhdetta, kun tulet sairaalaan ja lähdet pois. Pysytään yhdessä terveinä!