SAAW - South African Abattoir Wastewater

South African Abattoir Wastewater (SAAW) -projektissa tutkitaan näytteitä eri kokoluokkiin lukeutuvista ja eri tuotantoeläimiä käsittelevistä teurastamoista Etelä-Afrikassa. Näytteitä otetaan teurastamoiden jätevedestä sekä teurastamoympäristöstä mukaan lukien viemäreistä ja putkistoista. Projekti toteutetaan yhteistyössä Pretorian yliopiston kanssa. Kerätyistä näytteistä analysoidaan kokogenomisekvensointimenetelmien avulla eri bakteerilajien esiintyvyyttä, mikrobilääkeresistenssigeenejä sekä mikrobilääkeresistenssin leviämiseen liitettyjä liikkuvia DNA-elementtejä. Tutkimushankkeen tavoitteena on saada uutta tietoa Etelä-Afrikan teurastamoiden mikrobilääkeresistenssiprofiilista sekä siihen vaikuttavista tekijöistä. Tulevat Afrikan maiden kanssa yhteistyössä toteutettavat tutkimushankkeet syventävät tietämystä mikrobilääkeresistenssiin liittyen entisestään.