Rekrytointi

BABYSCREEN

BABYSCREEN-tutkimus, jossa selvitetään syntyvän lapsen perinnöllistä alttiutta tyypin 1 diabetekselle ja keliakialle. Voitte osallistua BABYSCREEN-tutkimukseen, mikäli synnytyssairaalanne on joko HUSin Naistenklinikka tai Espoon sairaala ja asutte Suomessa. Tutkimukseemme voi osallistua 30.11.2021 saakka. Saatte siitä lisätietoja synnytyssairaalassanne ja voitte osallistua tutkimukseen palauttamalla suostumuksen sairaalassa olevaan postilaatikkoon tai lähettämällä sen tutkimushoitajalle postitse.

Lisätietoja: pedia-babyscreen@helsinki.fi sekä tutkimushoitajat Henni Haapala, Naistenklinikka, puh. 050 556 0362 ja
Anna Gustafsson, Espoon sairaala, puh. 050 556 0368.

INNODIA

Rekrytoimme tutkimukseemme lapsia ja nuoria, joilla on vastatodettu tyypin 1 diabetes sekä heidän terveitä perheenjäseniään Helsingin Lastenklinikalla sekä Jorvissa Espoon sairaalassa.

Voit osallistua tutkimukseemme, jos

  • olet 1–44-vuotias
  • sinulla on tyypin 1 diabetes, joka on todettu enintään 6 viikkoa sitten

TAI

  • olet 1–44-vuotias
  • sinulla on ensimmäisen asteen sukulainen (vanhempi, lapsi tai täyssisarus tai sisarpuoli), jolla on todettu tyypin 1 diabetes ennen 45 vuoden ikää

Lisätietoja: pedia-innodia@helsinki.fi sekä tutkimushoitajat Saila Anolin-Hiemann puh. 050 314 9393 ja Susanne Johansson, puh. 050 427 2353.

Suomen lasten diabetesrekisteri

Suomen lasten diabetesrekisteri toimii kaikissa lasten diabetesta hoitavissa sairaaloissa. Diabetesrekisteriin kerätään tietoja ja näytteitä diabeteksen syiden selvittämiseen ja hoidon kehittämiseen.

Rekrytoimme diabetekseen sairastuneita lapsia ja nuoria (mikä tahansa diabetestyyppi) ja heidän perheenjäseniään. Tutkittavilta pyydetään yksi verinäyte.

Lisätietoja: diabeteshoitajasi tai lääkärisi tai diabetesrekisterin tutkimushoitaja Sirpa Nolvi, sirpa.nolvi@hus.fi,  puh. 050 427 0564