Aihe KaikkiDatatiedeLuonnontieteetElämäntieteetHyvinvointiyhteiskuntaTerveysKoulutus, kasvatus ja oppiminenKieli & kulttuuriTalous & yhteiskuntaKestävä kehitysOpetus ja opiskelu yliopistossaKorkeakoulu- & tiedepolitiikkaHelsingin yliopiston kirjasto Tyyppi KaikkiUutisetTiedoteIn briefEditorialArticleProfileEssayColumnCommentBooksSpeech Listaus <span class="icon--list-as-blocks"></span><span class="icon--list"></span> 14.12.2020 Elämäntieteet Liiallisen energiansaannin vaikutus lypsylehmien insuliiniresistenssin kehittymisessä Tiineyden loppuvaiheessa kehittyvä ääreiskudosten insuliiniresistenssi parantaa sikiön ja maitorauhasen energian ja ravintoaineiden saantia,... 20.11.2020 Elämäntieteet Hedelmällisyysominaisuuksien genomitutkimus edistää sukusiitoksen haittavaikutuksien torjumista ayrshirellä Maataloustieteiden osastolla tehdyn MMM Katja Martikaisen väitöstutkimuksen mukaan genomianalyysillä voidaan tehostaa ayrshire-lehmien... 10.11.2020 Elämäntieteet Kala- ja kasviöljylisäysten vaikutus lypsylehmien rasva-aineenvaihduntaan Luonnonvarakeskuksen tutkijan Piia Kaireniuksen väitöstutkimuksen mukaan maidon ravitsemuksellista koostumusta voidaan parantaa lisäämällä... 16.10.2020 Elämäntieteet Euroopan nurmitutkijat kokoontuvat virtuaalisesti Suomen johdolla Euroopan Nurmiyhdistyksen (EGF) 28. yleiskokous järjestetään covid19-pandemian takia virtuaalisena 19.–21.10.2020. Helsinki toimii Euroopan... 29.9.2020 Elämäntieteet Rypsivalkuaisen aineenvaihdunta ja hyväksikäyttö lypsylehmien ruuansulatuksessa Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkija Tomasz Stefanski selvitti väitöstutkimuksessaan rypsivalkuaisen aineenvaihduntaa ja hyväksikäyttöä... 23.9.2020 Elämäntieteet Uusia ominaisuuksia lehmien rehunkäyttökyvyn jalostukseen Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkijan Terhi Mehtiön väitöstutkimuksen mukaan uusilla jalostusmenetelmillä voidaan parantaa lehmien... 17.9.2020 Elämäntieteet Seosrehujen laadun parantamiseen on monia keinoja Seosrehuruokinta on märehtijöiden ruokintamenetelmä, jossa erilaiset rehukomponentit sekoitetaan tasaiseksi massaksi ennen rehun jakamista... 15.9.2020 Elämäntieteet Biohydrogenaatiotutkimuksissa löytyi useita pötsinesteestä aiemmin tunnistamattomia rasvahappoja Oletko koskaan miettinyt, miksi lehmien maito ja liha sisältävät runsaasti kovaa rasvaa, vaikka lehmien rehu sisältää pehmeää kasvirasvaa? 7.9.2020 Elämäntieteet Aminohappojen ohutsuolisulavuuden tutkimus tarkentaa broilereiden valkuaisruokintaa Luonnonvarakeskuksen tutkija Sini Perttilän väitöskirjatutkimuksista saadaan uutta tietoa rehuaineiden aminohappojen sulavuuksista ja... Pages1 2 Seuraava
14.12.2020 Elämäntieteet Liiallisen energiansaannin vaikutus lypsylehmien insuliiniresistenssin kehittymisessä Tiineyden loppuvaiheessa kehittyvä ääreiskudosten insuliiniresistenssi parantaa sikiön ja maitorauhasen energian ja ravintoaineiden saantia,...
20.11.2020 Elämäntieteet Hedelmällisyysominaisuuksien genomitutkimus edistää sukusiitoksen haittavaikutuksien torjumista ayrshirellä Maataloustieteiden osastolla tehdyn MMM Katja Martikaisen väitöstutkimuksen mukaan genomianalyysillä voidaan tehostaa ayrshire-lehmien...
10.11.2020 Elämäntieteet Kala- ja kasviöljylisäysten vaikutus lypsylehmien rasva-aineenvaihduntaan Luonnonvarakeskuksen tutkijan Piia Kaireniuksen väitöstutkimuksen mukaan maidon ravitsemuksellista koostumusta voidaan parantaa lisäämällä...
16.10.2020 Elämäntieteet Euroopan nurmitutkijat kokoontuvat virtuaalisesti Suomen johdolla Euroopan Nurmiyhdistyksen (EGF) 28. yleiskokous järjestetään covid19-pandemian takia virtuaalisena 19.–21.10.2020. Helsinki toimii Euroopan...
29.9.2020 Elämäntieteet Rypsivalkuaisen aineenvaihdunta ja hyväksikäyttö lypsylehmien ruuansulatuksessa Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkija Tomasz Stefanski selvitti väitöstutkimuksessaan rypsivalkuaisen aineenvaihduntaa ja hyväksikäyttöä...
23.9.2020 Elämäntieteet Uusia ominaisuuksia lehmien rehunkäyttökyvyn jalostukseen Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkijan Terhi Mehtiön väitöstutkimuksen mukaan uusilla jalostusmenetelmillä voidaan parantaa lehmien...
17.9.2020 Elämäntieteet Seosrehujen laadun parantamiseen on monia keinoja Seosrehuruokinta on märehtijöiden ruokintamenetelmä, jossa erilaiset rehukomponentit sekoitetaan tasaiseksi massaksi ennen rehun jakamista...
15.9.2020 Elämäntieteet Biohydrogenaatiotutkimuksissa löytyi useita pötsinesteestä aiemmin tunnistamattomia rasvahappoja Oletko koskaan miettinyt, miksi lehmien maito ja liha sisältävät runsaasti kovaa rasvaa, vaikka lehmien rehu sisältää pehmeää kasvirasvaa?
7.9.2020 Elämäntieteet Aminohappojen ohutsuolisulavuuden tutkimus tarkentaa broilereiden valkuaisruokintaa Luonnonvarakeskuksen tutkija Sini Perttilän väitöskirjatutkimuksista saadaan uutta tietoa rehuaineiden aminohappojen sulavuuksista ja...