Ohjeita kurssilaisille

Kurssinjohtajalla on päävastuu ohjeistaa kurssilaisia.

Kurssinjohtaja antaa ohjeet kurssilla tarvittavasta varustuksesta. Huom! Asemalta ei voi ostaa eikä lainata saksia, pinsettejä, sadevaatteita tms.

MAJOITUS

Kurssilaiset majoittuvat asuntolaan kahden hengen huoneisiin. Arkisin klo. 9:00 – 15:00 avaimet voi noutaa vastaanotosta päärakennuksen ensimmäisestä kerroksesta. llalla saavuttaessa avaimet löytyvät päärakennuksen aulan pöydältä. Ulko-ovien koodin saa kurssinjohtajalta, ovet ovat lukossa iltaisin.

Kurssilaiset voivat tuoda omat liinavaatteet ja pyyhkeet mukanaan, makuupusseja ei asemalla voi käyttää. Kaikissa asuntoloissa on keittiöt tarvittavine välineineen. Asuntoloihin ei valitettavasti voi ottaa lemmikkieläimiä. Lähtöpäivänä huone tulisi tyhjentää ja avaimet palauttaa vastaanottoon klo. 9:30 mennessä, jollei toisin ole sovittu. Viikonloppuisin ei ole virallista check-out aikaa ja avaimen voi tiputtaa vastaanoton edessä olevaan postilaatikkoon.

TÄYSIHOITO

Täysihoitoon sisältyy majoituksen lisäksi kolme ateriaa päivässä, aamiainen klo. 8:00 – 9:00, lounas klo. 12:00 – 13:00 ja päivällinen klo. 17:00 – 18:00. Ilmoitathan kurssinjohtajalle mahdolliset erityisruokavaliot, sekä myös jos et aio lainkaan osallistua ruokailuihin asemalla. Aseman keittiö tarvitsee tämän tiedon viimeistään viikko ennen kurssin alkua.

Sauna lämpiää keskiviikkoisin (18:00 – 20:00 miehet, 20:00 – 22:00 naiset) ja lauantaisin (18:00 – 20:00 naiset, 20:00 – 22:00 miehet), ja sisältyy majoitushintaan.

MAKSUT

Kurssimaksu maksetaan vastaanottoon, joka on auki arkisin klo. 9:00 – 11:30 ja 12:00 – 15:00. Maksettaessa tulee esittää opiskelijakortti.

PERUUTUKSET

Jos joudut perumaan osallistumisesi, ilmoitathan siitä pikimmiten kurssin vetäjälle sekä asemalle tvarminne-zool@helsinki.fi. Henkilöltä, joka jää kurssilta pois ilmoittamatta, veloitetaan yhden vuorokauden täysihoitomaksu.

KAUPAT

Huomioithan että lähimmät kaupat, posti, ravintolat jne. ovat Hangossa (17 km).

LUONNONSUOJELUALUEET

Tvärminnen eläintieteellisen aseman alueet ovat rauhoitettuja luonnonsuojelualueita. Alueelta ei saa ilman lupaa kerätä materiaalia, ei kasveja eikä eläimiä, myös kalastus on kielletty. Aseman alueella tulee liikkua mahdollisuuksien mukaan polkuja pitkin. Maihinnousu saariin on sallittu vain kurssin opetuksen yhteydessä kurssiopettajan valvonnassa.

Lisätietoja saat tvarminne-zool@helsinki.fi , puh. 02941 28090.

Tervetuloa Tvärminneen!