Ohjeita kurssilaisille

Kurssinjohtajalla on päävastuu ohjeistaa kurssilaisia.

Kurssinjohtaja antaa ohjeet kurssilla tarvittavasta varustuksesta. Huom! Asemalta ei voi ostaa eikä lainata saksia, pinsettejä, sadevaatteita tms.

MAJOITUS

Kurssilaiset majoittuvat asuntolaan kahden hengen huoneisiin. Toimiston aukioloaikana (arkisin klo. 9:00 – 15:00) avaimet noudetaan toimistosta, illalla saavuttaessa avaimet voi noutaa päärakennuksen aulasta, samalla tulee oma nimi kirjoittaa selkeästi majoituslistaan. Ulko-oven koodin saa kurssinjohtajalta.

Kurssilaisilla tulee olla mukanaan omat liinavaatteet ja pyyhe, makuupussien käyttö ei ole sallittua. Kaikissa asuntoloissa on keittiöt tarvittavine välineineen. Asuntoloihin ei voi ottaa lemmikkieläimiä. Lähtöpäivänä huone tulee tyhjentää ja avaimet palauttaa toimistoon klo. 9:30 mennessä, jollei toisin ole sovittu. Viikonloppuisin ei ole virallista check-out aikaa ja avaimen voi tiputtaa toimiston edessä olevaan postilaatikkoon.

TÄYSIHOITO

Täysihoitoon sisältyy majoituksen lisäksi kolme ateriaa päivässä, aamiainen klo. 8:00 – 9:00, lounas klo. 12:00 – 13:00 ja päivällinen klo. 17:00 – 18:00. Ilmoitathan kurssinjohtajalle mahdolliset erityisruokavaliot, sekä myös jos et aio lainkaan osallistua ruokailuihin asemalla. Aseman keittiö tarvitsee tämän tiedon viimeistään viikko ennen kurssin alkua.

Sauna lämpiää keskiviikkoisin (18:00 – 20:00 miehet, 20:00 – 22:00 naiset) ja lauantaisin (17:00 – 19:00 naiset, 19:00 – 21:00 miehet), ja sisältyy majoitushintaan.

MAKSUT

Kurssilaisten tulee täyttää rekisterilomake, joka palautetaan toimistoon kurssin alussa. Kurssimaksu maksetaan toimistoon, joka on auki arkisin klo. 9:00 – 12:00 ja 12:30 – 15:00. Kurssimaksua emme voi laskuttaa. Maksettaessa tulee esittää opiskelijakortti.

PERUUTUKSET

Jos joudut perumaan osallistumisesi, ilmoitathan siitä pikimmiten kurssin vetäjälle sekä asemalle tvarminne-zool@helsinki.fi. Henkilöltä, joka jää kurssilta pois ilmoittamatta, veloitetaan yhden vuorokauden täysihoitomaksu.

KAUPAT

Lähimmät kaupat, posti, ravintolat jne. ovat Hangossa (17 km).

LUONNONSUOJELUALUEET

Tvärminnen eläintieteellisen aseman alueet ovat rauhoitettuja luonnonsuojelualueita. Alueelta ei saa ilman lupaa kerätä materiaalia, ei kasveja eikä eläimiä. Kalastus on kielletty. Aseman alueella tulee liikkua mahdollisuuksien mukaan polkuja pitkin. Maihinnousu saariin on sallittu vain kurssin opetuksen yhteydessä kurssiopettajan valvonnassa.

Lisätietoja saat tvarminne-zool@helsinki.fi , puh. 02941 28090.

Tervetuloa Tvärminneen!