Terveys ja tekoäly

Syöpäsoluja isolla näytöllä.

To 30.1. klo 17
Stage

Suuremmat potilasaineistot, nopeammat ja tarkemmat diagnoosit, täsmällisemmät hoidot. Tekoäly tuo uusia mahdollisuuksia lääketieteeseen. Miten koneoppimista ja laskennallisia menetelmiä hyödynnetään terveydenhuollossa nyt ja tulevaisuudessa?

Tapahtumassa kuullaan esimerkkejä tekoälystä muun muassa syövän ja aivosairauksien tutkimuksessa ja hoidossa. Mukana ovat Sampsa Hautaniemi, Nina Linder ja Hanna Renvall. Tapahtuman juontaa Elina Lappalainen.

Tapahtuma on osa Tiedekulman Helsinki Health Weekiä, joka vie sinut elämäntieteiden huippuosaamisen äärelle. Osallistu tapahtumaan paikan päällä, seuraa livestriimiä tai katso tallenne! Klikkaa itsesi mukaan tapahtumaan myös Facebookissa.

Oh­jel­ma

Tekoäly syövän tutkimuksessa ja hoidossa
Sampsa Hautaniemi, professori, Helsingin yliopiston lääketieteellinen tiedekunta

Tekoälystä pontta aivosairauksien diagnostiikkaan
Hanna Renvall, lääkäri ja kokeellisen neurologian dosentti, Helsingin yliopistollinen keskussairaala

Tekoälystä uusia mahdollisuuksia diagnostiikkaan maailmanlaajuisesti
Nina Linder, lääkäri, tutkija ja molekyylilääketieteen dosentti, Suomen molekyylilääketieteen instituutti FIMM

Puhujat

Sampsa Hautaniemi, Visa Honkanen, Nina Linder, Hanna Renvall.

Sampsa Hautaniemi, Visa Honkanen, Nina Linder, Hanna Renvall

Sampsa Hautaniemi (@Sampsa_H) on professori Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan systeemisen onkologian tutkimusohjelmassa. Hän kehittää koneoppimismenetelmiä tavoitteenaan löytää tehokkaita tapoja hoitaa syöpäpotilaita. Sampsaa inspiroi syöpätutkimuksen haasteellisuus ja monipuolisuus: “Joka päivä oppii jotain uutta.” Vinkki terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen: “Kuppi teetä ja hyvä kirja edistää kaikkea hyvää.”

Nina Linder on lääkäri, tutkija ja molekyylilääketieteen dosentti Helsingin yliopiston Suomen molekyylilääketieteen instituutti FIMMissä. Hän kehittää uusia tekoälyyn perustuvia diagnostisia menetelmiä. “Tekoälyllä voidaan tukea lääketieteellistä diagnostiikkaa niin että lopputulos on entistä tarkempi, tehokkaampi ja turvallisempi”, Nina sanoo. Vinkki terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen: “Ota 10 000 askelta päivässä!”

Hanna Renvall (@hanna_renvall) on lääkäri ja kokeellisen neurologian dosentti Helsingin yliopistollisessa keskussairaalassa. Hän tutkii aivoja erilaisin kuvantamismenetelmin. Hannaa innostaa työssään mahdollisuus oppia ymmärtämään aivotoimintoja niin terveissä kuin sairaissa aivoissa. Vinkki terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen: “Varaa aikaa asioille, jotka innostavat sinua: se tekee hyvää aivoille ja koko kropalle!”