Sota verkossa

Tiedekulma - Sota verkossa

TI 3.10. KLO 17
STAGE

Pankit sulkevat ovensa, ambulanssia ei saa tilattua, sähkönjakelu loppuu, puhelinlinjat mykistyvät. Kyberhyökkäykset ovat nimestään huolimatta kouriintuntuvan fyysisiä. Niillä saadaan maa polvilleen hetkessä.

Tämä koettiin Euroopassa tänä kesänä. Myös Suomessa uhka on olemassa ja siihen varaudutaan. Mutta kun hakkeri hyökkää, kenen vastuulla on toimia?

Keskustelemassa kyberturvallisuudesta ja hybridiuhista huippuasiantuntijat Jarna Petman, Jarno Limnéll, Hanna Smith ja Anssi Kärkkäinen. Tule kartuttamaan kansalaistietojasi uuden todellisuuden tilanteita varten ja kysymään lisää alan guruilta.

Illan aihe kuuluu uuden Tiedekulman avaussarjaan Pieni maa, suuri muuttuja, jossa syvennetään ymmärrystä Suomea kohtaavista muutoksista.

Tilaisuus on avoin ja maksuton. Voit seurata tilaisuutta myös verkossa suorana tai tilaisuuden jälkeen tallenteena tästä linkistä.

Keskustelijat

Sota verkossa -tilaisuuden puhujat

Jarna Petman (vas.), Jarno Limnéll, Anssi Kärkkäinen

Jarna Petman (OTT, dosentti) on kansainvälisen oikeuden yliopistonlehtori ja Erik Castrén –instituutin (oikeustieteellinen tiedekunta) varajohtaja, joka on tutkinut mm. kyberteknologian ja robotiikan vaikutusta kansainvälisoikeudelliseen sääntelyyn.

Jarno Limnéll on kyberturvallisuuden professori ja sotatieteiden tohtori, jonka tutkimuksen yhtenä keskeisenä alueena on kyberoperaatiot osana hybridisodankäyntiä.

Anssi Kärkkäinen on yleisesikuntaupseeri ja tekniikan tohtori, jolla on vuosien kokemus kyberpuolustuksen ja tietoturvallisuuden kehittämisestä ja toimeenpanosta puolustusvoimissa.

Tutkijatohtori Hanna Smith on tänä vuonna Helsinkiin perustetun Eurooppalaisen hybridiuhkien osaamiskeskuksen strategisen suunnittelun johtaja. Hänellä on pitkä tutkijatausta Helsingin yliopistosta, Aleksanteri-instituutista ja Suomalaisen Venäjä-tutkimuksen huippuyksiköstä erityisosaamisenaan Venäjän ja entisen Neuvostoliiton ulko- ja turvallisuuspolitiikka sekä kansainväliset organisaatiot.