Rauhantekijät

Tiedekulma - Rauhantekijät

TO 5.10. KLO 17
STAGE

Tie rauhaan on monissa maissa ollut sinivalkoinen. Suomella on ollut, ja on yhä merkittävä rooli maailman konfliktien ratkaisuissa. Mitkä ovat rauhan edellytykset ja miten konfliktit ratkaistaan?

Keskustelemassa Hussein Al-Taee, Pekka Haavisto, Heikki J. Koskinen ja Elina Vuola. Keskustelua ohjaa Eva Biaudet.

Illan aihe kuuluu uuden Tiedekulman avaussarjaan Pieni maa, suuri muuttuja, jossa syvennetään ymmärrystä Suomea kohtaavista muutoksista.

Tilaisuus on avoin ja maksuton. Voit seurata tilaisuutta myös verkossa suorana tai tilaisuuden jälkeen tallenteena tästä linkistä.

Keskustelijat

Rauhantekijät-tapahtuman puhujat

Hussein Al-Taee (vas.), Pekka Haavisto, Heikki J. Koskinen, Elina Vuola, Eva Biaudet

Hussein al-Taee työskentelee asiantuntijana konfliktinratkaisujärjestö CMI:ssä. Hän johtaa järjestön Irak-työtä, joka tähtää rauhan edellytysten parantamiseen maassa.

Pekka Haavisto on Vihreiden kansanedustaja ja Euroopan rauhaninstituutin EIP:n puheenjohtaja. Hän on toiminut useiden ulkoministerien erityisedustajana Afrikan kriisialueilla, ja myös kehitys- ja omistajaohjausministerinä.

Heikki J. Koskinen on teoreettisen filosofian dosentti ja toimii yliopistotutkijana Suomen Akatemian huippuyksikössä Järki ja uskonnollinen hyväksyminen. Koskisen tutkimuskohteena on nykyaikainen tunnustusteoria (contemporary recognition theory).

Elina Vuola työskentelee akatemiaprofessorina Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa. Vuola vetää tiedekunnassa toimivaa Uskonnot, konfliktit ja dialogi -hanketta.

Eva Biaudet on Ruotsalaisen kansanpuolueen kansanedustaja. Hän on työskennellyt myös Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestössä sekä vähemmistövaltuutettuna ja yhdenvertaisuusvaltuutettuna. Vuonna 2011 USA:n ulkoministeri Hillary Clinton palkitsi Biaudetin ihmiskauppaa vastaan tehdystä työstä. Hän toimii Uskonnot, konfliktit ja dialogi -hankkeen valtuuskunnan puheenjohtaja.