Pinnalla kevät 2022

Tiedekulman Pinnalla-ajankohtaisohjelma. Kuva: Tiedekulma

Miksi tietty aihe on juuri nyt pinnalla? Tiedekulman Pinnalla auttaa ymmärtämään maailman tapahtumia ja ajankohtaisia ilmiöitä laajemmin – tutkitun tiedon avulla. Ohjelmassa vaihtuvat asiantuntijat avaavat ajankohtaisten tapahtumien taustoja ja merkitystä. Kevään 2022 Pinnalla-ohjelmat tehdään yhteistyössä Helsingin Sanomien kanssa.

TI 17.5. | Miten tasa-arvo toteutuu koulutuksessa?

Kevään ylioppilaskirjoitusten tulosten julkistamisen jälkeen lukioita laitetaan perinteisesti mediassa paremmuusjärjestykseen ja tuoreiden ylioppilaiden huippusuoritukset nostetaan esille. Tänä vuonna tulokset lähetetiin lukioille 17.5. Samana päivänä Tiedekulman Pinnalla-ohjelmassa tarkasteltiin, miltä suomalainen koulutus näyttää tasa-arvon ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden näkökulmasta.

Millainen vaikutus perhetaustalla ja alueella on koulussa ja opinnoissa menestymiseen? Kenellä on mahdollisuus päätyä korkeakoulutukseen? Mitkä tekijät vaikuttavat koulutuksen tasa-arvon toteutumiseen Suomessa? Miten lasten ja nuorten koulutuspolut määräytyvät?

Koulutuksen eriarvoisuudesta ja tasa-arvosta keskustelemassa tutkijatohtori Heidi Huilla, erityispedagogiikan professori, varadekaani Markku Jahnukainen ja kasvatustieteen apulaisprofessori Sonja Kosunen. Juontaja on Helsingin Sanomien toimittaja, yliopistokirjeenvaihtaja Valtteri Parikka.

KATSO PINNALLA-KESKUSTELU KOULUTUKSEN TASA-ARVOSTA TÄSTÄ LINKISTÄ

KUUNTELE PINNALLA-KESKUSTELU KOULUTUKSEN TASA-ARVOSTA TÄSTÄ LINKISTÄ

AIEMMAT PINNALLA-LÄHETYKSET

 

KATSO MENNEITÄ PINNALLA-OHJELMIA YOUTUBESTA

KUUNTELE MENNEITÄ PINNALLA-OHJELMIA SOUNDCLOUDISTA